Al onze leningen

Renovatielening waarop letten

Je bent op zoek naar een lening voor een verbouwingsproject. Waar moet je aandacht aan besteden? Bij een renovatielening waarop letten? Het gaat tenslotte over veel geld.

Renovatielening als je geld gaat lenen voor je verbouwing

Je hebt geld nodig om je verbouwing te financieren. Dan is een renovatielening een flexibele oplossing.

Zo een verbouwingslening is een vorm van een lening op afbetaling. Hier leen je een bedrag en betaal je dit terug over een bepaalde looptijd. Maandelijks betaal je hetzelfde bedrag terug.

In tegenstelling tot een financiering via een hypothecair krediet. Daar betaal je een bedrag terug in functie van het bedrag dat je gekregen hebt.

lenen renovatielening waarop letten geld lenen verbouwing meest betaalbare renovatielening

Renovatielening waarop letten: deze criteria zijn belangrijk

Als je meerdere voorstellen voor een renovatielening vergelijkt, bekijk dan zeker verschillende parameters:

  • Het Jaarlijks Kostenpercentage (JKP): dit is een betere vergelijkingsbasis dan de rentevoet. Het JKP van je lening geeft je een idee van jouw totale kredietkosten op jaarbasis.
  • Eventuele bijkomende voorwaarden die de kredietverstrekker of bank oplegt:
    • Hoeveel kan je maximaal lenen?
    • Hoe lang mag je krediet lopen?
    • Moet je bijkomende verzekeringen afsluiten, zoals een schuldsaldoverzekering, brandverzekering of familiale verzekering?

 

Verbouwing: hou je budget in de gaten

In de eerste plaats moet je vooraf goed becijferen hoeveel geld je nodig hebt: hoeveel bedraagt het totale kostenplaatje van je verbouwing? Hoeveel spaargeld wil je er zelf in stoppen? Vervolgens moet je ook andere zaken bekijken. Heb je een duidelijk beeld van de kwaliteit van het werk dat de aannemer zal afleveren? Heb je meerdere offertes goed met elkaar vergeleken?

Wil je een renovatielening afsluiten? Vraag dan bij verschillende kredietverstrekkers een offerte of neem een onafhankelijke kredietmakelaar onder de arm. Die gaat voor jou op zoek naar de beste kredietoplossing en zal renovatieleningen vergelijken.

 

Renovatielening of hypothecair krediet?

Je kan je verbouwing financieren via een renovatielening, maar ook via een hypothecair krediet. Beide kredietvormen hebben voor- en nadelen. Beide kredieten kunnen via een specialist van Lenen.be afgesloten worden.

 

Denk goed na over de looptijd van je renovatielening

Ga hier niet te licht over. Een kortere looptijd maakt dat je minder intresten moet betalen, maar betekent ook een hogere maandlast. Zorg dat het betaalbaar blijft!

 

Simuleer je renovatielening via Lenen.be

Met het te ontlenen bedrag en de termijn van je krediet heb je voldoende informatie om een simulatie te maken van je renovatielening. Wil je meteen weten hoeveel een lening voor je verbouwing jou kost? Simuleer dan hier jouw renovatielening.

 

Meer informatie over renovatieleningen

Worstel je nog met een aantal vragen? Of weet je genoeg en wil je geld lenen voor je verbouwing? Maak dan een afspraak met onze specialisten in één van onze kantoren. We beantwoorden met plezier al je vragen en zoeken de meest betaalbare renovatielening voor je.

Hoe renovatielening simuleren?

Een simulatie van een verbouwingslening lijkt simpel.

Toch let je best even op.

Berekenen renovatielening

Het budget voor jouw verbouwing is dikwijls complex.

Enkele praktische tips bij berekenen van jouw renovatielening.

Tips over leningen op afbetaling