Al onze leningen

Hoe geld lenen?

Hoe kan jij geld lenen zonder bank? Eigenlijk is de procedure van een lening aanvragen niet zo moeilijk. Het start met een simulatie van je lening en nadien ga je verder met het invullen van een kredietaanvraag. Via Lenen.be kies jij hoe jij jouw lening gaat aanvragen: online of in één van onze kantoren. Beide manieren kennen hun voordelen.

Hoe geld lenen – Online lening aanvragen

Geld lenen kan ook zonder bank. Online dus. Via de simulator kies je eerst een doel waarvoor je wenst geld te lenen. Bijvoorbeeld een persoonlijke lening. Dan start je met de simulatie van jouw lening.

Vervolgens geef je het gewenste bedrag in dat je wilt lenen en kies je een looptijd. Daarna zie je direct het resultaat en kan je verder gaan en de lening aanvragen. Hierbij vul je alle velden in zodat we jouw (financiële) situatie al in eerste instantie kunnen beoordelen.

Als wij nog vragen hebben, dan gaan we je contacteren om verdere informatie te verzamelen. Vul dus zeker jouw contactgegevens (emailadres en tel/GSM) goed in en controleer ze op hun juistheid. Anders kunnen we je niet bereiken.

Word jouw aanvraag goedgekeurd, krijg je van ons binnen de 24 uur feedback. Dan gaan we samen het dossier verder vervolledigen en kunnen we een afspraak maken om jouw lening te tekenen.

lenen hoe geld lenen online lening aanvragen persoonlijk advies in kantoor simulatie lening

Geld lenen kan ook in persoonlijk gesprek op kantoor

Hou je er niet van om online jouw lening aan te vragen en verkies je een persoonlijk contact om geld te lenen zonder bank? Kom dan naar één van onze kantoren. We maken graag tijd voor je vrij zodat jij in alle rust een lening kunt aanvragen.

Onze medewerkers zullen je verschillende vragen stellen waardoor ze snel de simulatie van jouw lening kunnen starten.

Het voordeel van een persoonlijk gesprek is dat je nog enkele tips kunt krijgen rond de verschillende soorten van leningen:

Samen vullen we daarna dan een aanvraag voor een lening op afbetaling in.

lenen hoe geld lenen lening aanvragen in kantoor persoonlijk advies simulatie lening

Lening aanvragen – welke info heb je nodig

Bij het aanvragen van een lening heb je enkele gegevens nodig. Om je goed voor te bereiden geven we hierna een opsomming van de documenten die je best bij de hand hebt:

 • identiteitskaart
 • inkomstenbewijzen (loonfiches, bankuittreksels, attesten, …)
 • afrekeningen van terug te betalen leningen of kredieten (bij samenvoegen van leningen)
 • bestelbon of aankoopfactuur (bij autolening)
 • offertes van aannemers (bij renovatielening)
 • saldo van terug te betalen facturen (bij persoonlijke lening)
 • overzicht van jouw andere leningen of kredieten

Naargelang de situatie kunnen door ons of door de kredietgever nog extra documenten opgevraagd worden. Hier word je uiteraard altijd tijdig op de hoogte gebracht.

 

Geld lenen start met simulatie van de lening

Heb je al een idee van het bedrag dat je wilt lenen, dan kan je starten met de simulatie van jouw lening. Op deze manier krijg je een eerste zicht op de maandtermijn die je maandelijks zal moeten terugbetalen. Is deze maandtermijn voor jou financieel haalbaar, dan ga je verder en kan je de lening aanvragen.

Onze simulatietool maakt een onderscheid naargelang het doel waarvoor jij wilt lenen:

Hoe geld lenen – procedure

Hoe verloopt nu de procedure als je geld wil lenen zonder bank? Wat zijn de next steps na versturen van een aanvraag?

Jouw aanvraag wordt door onze medewerkers nagekeken en gescreend op verschillende factoren:

 • Wie ben je?
 • Kan je alleen de lening aangaan?
 • Wat is jouw inkomen?
 • Kan je het gevraagd kredietbedrag terugbetalen?
 • Welke andere leningen of kredieten heb je nog lopen?
 • Ben je eigenaar of huurder?
 • Welke zijn jouw andere maandelijkse lasten (hypothecaire lening, huur,…)?

Als onafhankelijk kredietgever gaan we ook de Centrale voor Kredieten aan Particulieren (C.K.P.) consulteren. Hierdoor weten we exact hoeveel kredieten en leningen je in omloop hebt en hoeveel je er voor betaalt.

Lenen.be is een merk van Credishop NV, onafhankelijk kredietgever in consumentenkrediet. Als we jou rechtstreeks kunnen verder helpen, doen we dat uiteraard graag. Past jouw leningaanvraag eenmaal niet in onze acceptatiecriteria, dan gaan we jou verder zoeken bij andere kredietverstrekkers.

Is jouw lening aanvraag eenmaal goedgekeurd, dan contacteren we je terug voor een afspraak. Ook als we slecht nieuws hebben en jouw lening niet toegestaan wordt, brengen we je op de hoogte.

 

Hoe geld lenen – lening aanvragen – verdere vragen

Heb je toch nog vragen over hoe jij kan geld lenen of hoe jij een lening moet aanvragen, aarzel dan niet om ons te contacteren. We helpen je graag verder.