Al onze leningen

Renovatielening simulatie

Je wil een renovatielening afsluiten, maar zou graag een idee hebben van de kostprijs. Dan kan je best een simulatie maken van je renovatielening. Dat is niet moeilijk, maar je staat vooraf best wel even stil bij enkele vragen.

Renovatielening: hoeveel wil je lenen?

Je wil verbouwen. Eerst ga je offertes vragen bij meerdere aannemers. Heb je uiteindelijk gekozen voor één aannemer, dan ken je de exacte kostprijs van je verbouwingsproject.

Vervolgens moet je beslissen of je het volledige bedrag zult lenen, of een gedeelte van de verbouwing zult betalen met je spaargeld.

Met andere woorden, trek het gedeelte dat je zelf betaalt af van de totale offerteprijs en je weet meteen hoeveel je exact moet lenen.

Opgelet, vergeet de btw niet mee te tellen …

lenen voor verbouwingen renovatielening simulatie

Hoe lang wil je jouw renovatielening terugbetalen?

De juiste looptijd kiezen voor jouw renovatielening is erg belangrijk. Kies geen te korte looptijd, want dan valt de maandelijkse aflossing misschien te zwaar uit. Een extreem lange looptijd is ook niet aan te raden, want dan loopt je totaal terug te betalen bedrag (inclusief intresten) op. Denk dus goed na over de gewenste termijn van je renovatielening.

 

Wat kost een renovatielening?

Je wil uiteraard ook weten welke kosten aan je renovatielening verbonden zijn. Kijk daarbij verder dan de rentevoet van je renovatielening. Dat is immers maar één aspect van de kostprijs van je krediet. Het JKP of jaarlijks kostenpercentage is een betere parameter om te vergelijken. Die geeft immers het totale kostenplaatje van een renovatiekrediet weer op jaarbasis. Daarnaast is het belangrijk om eventuele bijkomende voorwaarden die de kredietverstrekker oplegt te analyseren. Denk bijvoorbeeld aan het afsluiten van bijkomende verzekeringen.

 

Renovatielening: vaste rentevoet

Dit is alvast een belangrijk voordeel: je kan perfect vooraf berekenen hoeveel en hoe lang je zult moeten terugbetalen. Je hoeft dus geen schrik te hebben voor onaangename verrassingen.

 

Tip 1: wees realistisch met je verbouwbudget

Verbouwen is een beetje dromen. Je wil immers met je renovatie van je huis een pareltje maken. Dat is niet verkeerd, maar let op dat je jezelf niet met een enorme schuldenberg opzadelt. Bereken je maximumbudget en hou je daaraan.

 

Tip 2: vraag verschillende offertes op bij aannemers voor je verbouwing

Vergelijk niet enkel de prijs, maar vraag ook naar meer details:

  • Wat houdt het werk allemaal in?
  • Zijn er bepaalde zaken nog niet meegeteld in de offerte?
  • Welk materialen worden er gebruikt?
  • Wanneer kan hij aan het werk beginnen?
  • Wanneer zal alles klaar zijn?
  • Wie staat er in voor de opkuis? De aannemer, of jijzelf?

 

Renovatielening simulatie

Weet je welk bedrag je wil ontlenen gedurende welke looptijd? Start jouw renovatielening simulatie.

 

Meer informatie over renovatieleningen

Wil je nog extra informatie over een renovatielening? Maak dan een afspraak met onze specialisten in één van onze kantoren. We beantwoorden met plezier al je vragen.

Hoe zoek je de goedkoopste renovatielening?

Wat moet je doen om de beste lening voor je renovatie te krijgen?

Verbouwingslening berekenen

Een renovatielening berekenen lijkt simpel. Waar let je op?

Tips over leningen op afbetaling