Al onze leningen

Renovatielening berekenen

Een renovatielening berekenen? Een fluitje van een cent. Je hebt enkel het kredietbedrag en de looptijd van je lening nodig.

Renovatielening berekenen: duidelijk stappenplan

Het budget van een verbouwing kan aardig oplopen. Er zijn vele posten waarmee je rekening moet houden en die je moet gebruiken bij de simulatie van jouw renovatielening.

Heb je het budget gebetonneerd? Dan kan je vervolgens jouw renovatielening berekenen. Een renovatielening is gelukkig een eenvoudige kredietvorm, namelijk een lening op afbetaling.

Bij een lening op afbetaling ga je geld lenen bij een kredietverstrekker en betaal je dit maandelijks terug. Je betaalt dan het ontleende kapitaal terug, verhoogd met de intresten.

lenen renovatielening berekenen geld lenen voor verbouwing

Stap 1: Hoeveel wil je lenen met jouw renovatielening?

Eerst en vooral moet je becijferen welk bedrag je wil lenen. Hoeveel geld wil je lenen voor jouw verbouwing? Als je de totale kostprijs van je verbouwproject kent, trek er dan het gedeelte af dat je zelf gaat betalen met je spaargeld. Wat nu overblijft, is het bedrag van je lening. Leen niet te weinig, want dan word je plots geconfronteerd met onaangename verrassingen, Maar veel teveel lenen is natuurlijk ook geen optie. Het moet betaalbaar blijven. Heb je hier bepaalde vragen over, maak dan zeker een afspraak met een kredietspecialist.

 

Stap 2: Hoe lang wil je lenen met jouw renovatielening?

Als het vervolgens eenmaal duidelijk is hoeveel geld je nodig hebt, moet je beslissen op welke termijn je het ontleende bedrag wil terugbetalen. Een kortere looptijd is interessant, want je moet in totaal minder terugbetalen. Maar bij een kortere looptijd hoort uiteraard ook een hogere maandlast. En het is cruciaal dat je jouw aflossingen correct betaalt. Een langere looptijd biedt je wat extra financieel comfort, omdat de maandelijkse aflossing lager ligt. Tenslotte is dit een afweging die jij dus moet maken.

 

Stap 3: simuleer je renovatielening

Met het te ontlenen bedrag en de looptijd van je krediet heb je voldoende informatie om een simulatie te maken van je renovatielening. Wil je meteen weten hoeveel een renovatielening jou kost? Simuleer dan jouw renovatielening.

 

Meer informatie over renovatieleningen

Worstel je nog met een aantal vragen? Wil je geld lenen voor jouw verbouwing? Maak dan een afspraak met onze specialisten in één van onze kantoren. We beantwoorden met plezier al je vragen. Uiteindelijk gaan we altijd op zoek naar de meest betaalbare renovatielening.

Hoe vind je goedkoopste renovatielening?

Zoek je de goedkoopste lening voor jouw verbouwing?

Lees dan zeker onze tips.

Simulatie renovatielening

Een simulatie van een renovatielening lijkt simpel.

Toch is het handig om er meer van te weten.

Tips over leningen op afbetaling