Al onze leningen

Renovatielening vergelijken

Renovatielening vergelijken: plan van aanpak

Je hebt een verbouwing in gedachten. Een renovatielening kan je helpen, want je kan of wil de volledige verbouwing niet met je spaargeld betalen. Je bent van plan om bij meerdere kredietverstrekkers een voorstel te vragen voor een renovatielening en vervolgens die verschillende offertes met elkaar te vergelijken. Maar hoe doe je dat best, zo’n vergelijking?

Verbouwingslening afsluiten: eerst offertes vergelijken

Verschillende voorstellen naast elkaar leggen, is sowieso een goed idee. Offertes vergelijken kan je immers heel wat euro’s besparen.

Maar toch moet je opletten dat je geen appelen met peren vergelijkt. Dat risico loop je bijvoorbeeld als je enkel naar de rentevoeten van de verschillende renovatieleningen kijkt.

lenen renovatielening vergelijken verbouwing financieren

Renovatielening vergelijken, niet enkel de rentevoet, maar ook het JKP

Het JKP, wat staat voor Jaarlijks Kostenpercentage, is een percentage dat aangeeft hoeveel een renovatielening je op jaarbasis kost. De rentevoet van de lening is daar maar één onderdeel van. Het is dan ook veel zinvoller om het JKP van verschillende renovatieleningen met elkaar te vergelijken dan de rentevoeten.

 

Renovatielening: vergelijk ook de voorwaarden

Naast het financiële plaatje (het JKP) is het ook belangrijk dat je stilstaat bij de voorwaarden die een kredietverstrekker je oplegt:

  • Welke looptijd heeft jouw renovatielening?
  • Hoe verlopen de betalingen precies? Wordt de aannemer rechtstreeks betaald door de kredietverstrekker? Of stort die laatste het geld op jouw rekening en betaal jij nadien de aannemer?
  • Ben je verplicht om bepaalde verwante verzekeringen te onderschrijven, zoals een schuldaldoverzekering, brandverzekering of familiale verzekering? Hoe meer bijkomende verplichtingen, des te minder interessant uiteraard … Vooral omdat die extra verzekeringen bij de betrokken kredietverstrekker best duur kunnen uitvallen … en je zo jouw voordeel helemaal verliest!
  • Moet je over hoog inkomen beschikken om de renovatielening te kunnen krijgen?

 

Simuleer jouw renovatielening

Weet je welk bedrag je wil ontlenen gedurende welke looptijd? Start jouw renovatielening simulatie.

 

Meer informatie over renovatieleningen

Wil je nog extra informatie over een verbouwingslening? Vul dit formulier in en wij contacteren je dan binnenkort voor een afspraak.

Jouw renovatielening simuleren

Simuleer de meest betaalbare renovatielening in 2 klikken.

Waarop moet je letten bij een renovatielening?

Geld lenen voor je verbouwing. Enkele aandachtspunten.

Tips over leningen op afbetaling