Al onze leningen

Verhuisfirma kiezen: tips om geld te besparen

Geschreven door: Sven Van Santvliet

Verhuizen kan je een aardige duit kosten. Met onze tips kan jij door de juiste verhuisfirma te kiezen alvast heel wat geld besparen.

lenen verhuisfirma kiezen tips geld besparen persoonlijke lening

Verhuisfirma kiezen: tips om geld te besparen

Verhuizen zorgt niet alleen voor heel wat rompslomp, het kan je ook een aardige duit kosten. Met onze tips kan jij door de juiste verhuisfirma te kiezen alvast heel wat geld besparen.

Verhuisfirma kiezen: tips van vrienden

Verhuizen doe je niet vaak. Je kiest dan ook best een verhuisfirma waarop je kan rekenen. Misschien zijn er in jouw vriendenkring of familie wel mensen die onlangs verhuisd zijn. Welke verhuisfirma hebben zij gekozen? Waren ze tevreden? Zouden ze die verhuisfirma aanbevelen of niet? Familie of vrienden kunnen je nuttige tips geven over de keuze van een verhuisfirma. Want ook jouw vrienden hebben een eigen netwerk van contacten. Als ze zelf niet verhuisd zijn, kennen ze mogelijk iemand die dat onlangs wel deed. En wiens oordeel kan je beter vertrouwen dan dat van familie of vrienden?

Verhuisfirma kiezen: hoe lang bestaat de verhuisfirma al?

De concurrentie in de verhuissector is loodzwaar. Die zorgt niet alleen voor scherpe prijzen, maar in bepaalde gevallen ook voor een lagere kwaliteit van diensten en materiaal. Daarom ga je best even na hoe lang de verhuisfirma die je op het oog hebt al actief is? In de Kruispuntbank van Ondernemingen vul je de naam of het ondernemingsnummer (vaak is dit hetzelfde als het btw-nummer) van het bedrijf in en krijg je vervolgens de datum te zien waarop het bedrijf van start gegaan is. Hoe langer de verhuisfirma bestaat, des te meer vertrouwen dit kan geven.

Verhuis volledig uit handen geven

Verhuizen is zwaar werk. Heb je problemen met je gezondheid, of moet je zware voorwerpen verhuizen zonder dat je kan rekenen op een aantal sterke vrienden? Dan doe je er goed aan om jouw verhuis volledig uit handen te geven en een beroep te doen op de verhuizers van de verhuisfirma. Zij zijn immers specialisten in hun vak: ze pakken alle voorwerpen in en verhuizen die naar de nieuwe locatie. De kost je wellicht iets meer, maar je bent tenminste zeker dat alles in perfecte staat verhuisd wordt. Overweeg je om jouw verhuis volledig uit handen te geven, maar valt het prijskaartje wat duur uit? Contacteer dan snel één van onze specialisten. Hij bekijkt samen met jou de mogelijkheden van een persoonlijke lening: zo kan je de kosten van je verhuis tegen een rustig tempo terugbetalen.

Verhuiswagen huren

Wil je de kosten wat drukken, dan kan je zelf een verhuiswagen (met ladderlift) huren. Bovendien moet je dan je verhuis niet met je eigen auto organiseren. Want dat is niet enkel heel omslachtig, het kan je auto ook nog eens beschadigen. Als je een verhuiswagen wil huren, dan heb je de keuze tussen verschillende afmetingen. Hoe groter, des te duurder uiteraard. Maar een te kleine verhuiswagen kiezen, heeft natuurlijk ook geen zin. Denk hierover dus goed na en vraag zeker ook na of jouw rijbewijs voor een verhuiswagen met een bepaalde afmeting wel voldoet.

Verhuisfirma kiezen: wat zit er in de kostprijs?

Laat je niet gewoon leiden door de kostprijs die de verhuisfirma publiceert. Vaak zijn dat de allerlaagste prijzen, waar relatief weinig service tegenover staat. Vraag dus goed na wat je in ruil voor een bepaalde prijs krijgt: welke kosten zijn hierin opgenomen en welke niet? Want grote bijkomende en onverwachte kosten wil je zeker vermijden … Enkele voorbeelden van vragen die je zeker moet stellen:

  • Hoeveel verhuizers krijg je voor je geld?
  • Hoe groot is de verhuiswagen? Kan heel jouw inboedel erin?
  • Zit de huur van een ladderlift in de prijs of niet?

Verhuisfirma kiezen: wat met de verzekering?

Heb je een brandverzekering, dan is daarin doorgaans je inboedel verzekerd. Maar die verzekering is gekoppeld aan jouw huidige adres. Als je jouw spullen naar een ander adres verhuist, dan moet je jouw brandverzekering laten aanpassen. Praat hierover met je verzekeringsmakelaar. En vraag hem of haar ook zeker of jouw inboedel verzekerd is tegen schade tijdens het transport. Sommige verhuisfirma’s bieden hiervoor een extra verzekering aan. Zo speel je op veilig, want in geval van schade word je vergoed. In bepaalde verzekeringen is een dekking opgenomen waarmee jouw beschadigde meubels volledig hersteld worden. Raadpleeg zeker je verzekeringsmakelaar hierover.

Wat vindt de verhuisfirma van jouw persoonlijke wensen?

Heb je bijzondere voorwerpen die verhuisd moeten worden, zoals een groot aquarium of een piano? Vraag dan zeker aan de verhuisfirma of ze ervaring hebben met dergelijke spullen. Beschikken ze over het juiste materiaal hiervoor? Rekenen ze een meerprijs aan? Stel deze vragen vooraleer je een verhuisfirma kiest. Als een verhuisfirma dit voor haar rekening kan nemen, dan hoef je hiervoor geen gespecialiseerd bedrijf aan te spreken.

Kosten voor verhuis op eigen tempo terug

De kosten van een verhuis kunnen in sommige gevallen sterk oplopen. Een aantal factoren spelen een rol: het aantal meubels, van welke verdieping naar welke verdieping de meubels verhuisd moeten worden, de afstand tussen de twee adressen … Zie je op tegen de hoge kostprijs en wil je dit liever niet in één keer betalen? Maak dan een afspraak met onze specialisten over een persoonlijke lening. Zij maken graag een simulatie van jouw persoonlijke lening, zodat je vooraf perfect weet hoeveel je gaat moeten terugbetalen. Het grote voordeel: je kan jouw verhuiskosten tegen een rustig tempo terugbetalen.

Persoonlijke lening voor je verhuis online aanvragen

Heb je sneller geld nodig om de verhuisfirma te betalen, dan kan je jouw persoonlijke lening ook online aanvragen. Wat moet je doen?

Wij beoordelen jouw kredietaanvraag en laten je binnen 24u iets weten. De kans is groot dat je binnen enkele dagen jouw leningcontract tekent en het geld op jouw rekening hebt staan. Zo kan je met een gerust hart jouw verhuis verder regelen.