Al onze leningen

Simuleren persoonlijke lening – waaraan denken

Het simuleren van een persoonlijke lening hoeft niet ingewikkeld te zijn. Hieronder vertellen we je welke stappen je moet ondernemen om tot een snel en transparant resultaat te komen. Daarna kan je onmiddellijk aan de slag met het simuleren van jouw persoonlijke lening!

Simuleren persoonlijke lening – Waarvoor wil je lenen?

Alvorens je jouw persoonlijke lening wilt gaan simuleren, moet je weten waarvoor je wilt lenen. Een persoonlijke lening is eigenlijk een lening op afbetaling die je voor verschillende doeleinden kunt gebruiken:

  • voor een familiale gebeurtenis zoals geboorte, communie,…
  • je hebt nog enkele facturen te betalen
  • je moet een huurwaarborg betalen
  • je moet elektrotoestellen of meubilair kopen
  • er zijn herstellingen in of aan de woning nodig

Meestal is er een vast tarief aan verbonden. Dit ligt hoger dan bijvoorbeeld een autolening omdat er dikwijls niet echt een specifiek doel voor handen is. Dit betekent dat kredietgevers dit meestal bekijken als een hoger risico.

Persoonlijke leningen of leningen op afbetaling simuleren of berekenen geld lenen aan voordelig tarief en zo geld besparen

Simuleren persoonlijke lening – Waarvoor wil je lenen?

Alvorens je jouw persoonlijke lening wilt gaan simuleren, moet je weten waarvoor je wilt lenen. Een persoonlijke lening is eigenlijk een lening op afbetaling die je voor verschillende doeleinden kunt gebruiken.

Meestal is er een vast tarief aan verbonden. Dit ligt hoger dan bijvoorbeeld een autolening omdat er dikwijls niet echt een specifiek doel voor handen is. Dit betekent dat kredietgevers dit meestal bekijken als een hoger risico.

 

Simuleren persoonlijke lening – Hoeveel wil je lenen?

Om een simulatie van jouw persoonlijke lening te kunnen doorvoeren moet je uiteraard starten met de basis. Hoeveel wil je lenen?

Het bedrag van jouw persoonlijke lening zal de simulatie ervan beïnvloeden. Er zijn namelijk wettelijk bepaalde maximum termijnen verbonden aan de terugbetaling van jouw persoonlijke lening. Dit betekent dat je meer of minder per maand zult betalen omdat de looptijd zal verschillen.

Daarom bereken je dus best goed op voorhand hoeveel je gaat nodig hebben alvorens je de simulatie van jouw persoonlijke lening start.

 

Hoelang wil je jouw persoonlijke lening terugbetalen?

Heb je nu eenmaal het bedrag bepaald, dan kan je in de simulatie van jouw persoonlijke lening bekijken hoelang je jouw lening kunt terugbetalen.

 

Resultaat van de simulatie – wat kost jouw persoonlijke lening

Als je eenmaal deze elementen hebt ingegeven, krijg je meteen het resultaat te zien van wat jouw persoonlijke lening je gaat kosten. De enige vraag die je je dan nog moet stellen, is of je deze maandtermijn kunt terugbetalen.

 

Vraag raad aan specialisten

Ben je niet zeker of je het wel juist hebt gedaan of dat dit binnen jouw mogelijkheden past, vraag dan gerust raad aan één van onze specialisten in persoonlijke lening. Zij helpen je graag verder en simuleren een persoonlijke lening op jouw maat.

Hoe persoonlijke lening aanvragen?

Na de simulatie van jouw lening kan je een aanvraag indienen.

Hoe doe je dat?

Welke kosten zijn er bij persoonlijke lening?

Aan een persoonlijke lening zijn normaal geen kosten verbonden.

Let toch op.

Tips rond leningen op afbetaling