Al onze leningen

Persoonlijke lening berekenen

Hoe jouw persoonlijke lening berekenen?

Heel eenvoudig, zo zal je merken. Je hebt maar twee zaken nodig: je gewenste kredietbedrag en de looptijd van je persoonlijke lening.

Een persoonlijke lening of lening op afbetaling is een vrij eenvoudig product. Je kan dan ook gemakkelijk jouw persoonlijke lening berekenen.

Stap 1: Berekenen hoeveel wil je lenen?

Eerst en vooral moet je een duidelijk beeld hebben van het bedrag dat je wil lenen. In sommige gevallen is dat eenvoudig, bijvoorbeeld bij de aankoop van een auto of meubels, maar in andere situaties is de berekening misschien wat complexer.

Neem dus je tijd om te becijferen hoeveel geld je precies nodig hebt. Je wil immers niet geconfronteerd worden met onaangename verrassingen, bijvoorbeeld wanneer blijkt dat je eigenlijk te weinig geleend hebt.

Heb je hier vragen over, maak dan zeker een afspraak met een kredietspecialist.

Persoonlijke leningen of leningen op afbetaling berekenen stappenplan wat je moet doen

Stap 2: Looptijd berekenen – hoe lang wil je lenen?

Eenmaal duidelijk is hoeveel geld je nodig hebt, moet je beslissen op welke termijn je het ontleende bedrag wil terugbetalen. Opgelet, de wetgever legt voor persoonlijke leningen een maximumtermijn op in functie van het ontleende bedrag. Op die manier wil de wetgever vermijden dat je voor een relatief klein bedrag tientallen jaren maandelijks een bedrag zou moeten aflossen.

 

Stap 3: Simuleer je persoonlijke lening

Met het te ontlenen bedrag en de termijn van je krediet heb je voldoende informatie om een simulatie te maken van je persoonlijke lening en te berekenen wat je moet betalen. Wil je meteen weten hoeveel een persoonlijke lening jou kost? Simuleer dan hier jouw persoonlijke lening.

 

Meer informatie over persoonlijke leningen

Worstel je nog met een aantal vragen? Maak dan een afspraak met onze specialisten in persoonlijke leningen in één van onze kantoren. We beantwoorden met plezier al je vragen en zoeken voor jou naar een persoonlijke lening aan de beste voorwaarden.

 

Waar vind je onze kantoren?

Lenen.be heeft verschillende kantoren verspreid over gans Vlaanderen. Er is er vast eentje in jouw buurt. Je vindt ze terug op deze kaart.

Voordelen van een persoonlijke lening

Een persoonlijke lening heeft heel wat voordelen. Je kiest bijvoorbeeld zelf waarvoor je leent. Maar is er meer.

Persoonlijke lening aflossen

Van zodra jij het geld op jouw rekening hebt staan, start het terugbetalen of aflossen van de lening.

Tips rond leningen op afbetaling