Al onze leningen

Leningen samenvoegen voorbeeld

Wanneer ga je leningen samenvoegen?

Leningen samenvoegen of ook het hergroeperen van leningen, bundelen van leningen ga je bijvoorbeeld pas doen wanneer je verschillende leningen en kredieten hebt lopen. Het samenvoegen van je leningen helpt je dan ook om door het bos terug de bomen te zien. Bekijk hieronder twee voorbeelden van een samenvoeging van leningen.

Hoe werkt nu zo’n samenvoegen van leningen?

Je hebt meerdere persoonlijke leningen lopen en vindt het allemaal niet meer duidelijk. Bovendien wil je weten of je in totaal niet minder zou kunnen terugbetalen. Een samenvoeging van leningen is zeker het overwegen waard.

Het bundelen van jouw lopende leningen gebeurt door het afsluiten van een nieuwe persoonlijke lening. Deze persoonlijke lening is een lening op afbetaling en heeft dan ook als voordeel dat je opnieuw maar één lening per maand hoeft te betalen in plaats van meerdere leningen.  Zo maak je het terug overzichtelijk. Dikwijls ga je de nieuwe lening opnieuw over een langere looptijd terugbetalen waardoor je minder per maand gaat betalen. Daarentegen is het dan weer best mogelijk dat je in totaal meer intresten gaat betalen. Het is dan ook even wikken en wegen. Raadpleeg daarom onze specialisten.

Tenslotte vind je hieronder enkele voorbeelden.

lenen leningen samenvoegen voorbeeld geld besparen en minder betalen voordelig tarief

Leningen samenvoegen voorbeeld 1: je neemt een nieuwe lening van 7.501 euro op een termijn van 42 maanden

Je betaalt dan maandelijks 208,92 euro terug. Je Jaarlijks Kostenpercentage (JKP) bedraagt 9,4%. Het totale terug te betalen bedrag komt neer op 8.774,64 euro.

 

Leningen samenvoegen voorbeeld 2: je neemt een nieuwe lening van 15.001 euro op een termijn van 48 maanden

Je betaalt dan maandelijks 373,42 euro terug. Je Jaarlijks Kostenpercentage (JKP) bedraagt 9,4%. Het totale terug te betalen bedrag komt neer op 17.924,16 euro.

 

Respresentatief voorbeeld van leningen samenvoegen

Een persoonlijke lening om leningen te bundelen is een lening op afbetaling van 8.000 euro met een jaarlijks kostenpercentage (JKP) van 9,90% (vaste jaarlijkse debetrente : 9,90%). Maandelijkse afbetaling van 199,14 euro met een looptijd van 48 maanden. In totaal betaal je voor deze persoonlijke lening 9.558,72 euro.

 

Leningen samenvoegen: kies je voor bedrag of voor looptijd?

Een kortere looptijd zorgt ervoor dat je minder intresten moet terugbetalen, maar ook dat je maandlast hoger ligt. Denk echter goed na of een kortere looptijd (en dus een hogere maandlast) wel haalbaar is voor jou. Een iets langere looptijd komt neer op een hoger totaal terug te betalen bedrag, maar ook op meer financieel comfort elke maand …

Deze keuze neem je best wel overwogen. Daarom laat je je beter bijstaan door één van onze specialisten. Zij kunnen bijvoorbeeld een simulatie maken als je jouw lopende leningen wilt samenvoegen.

 

Simuleer je samenvoeging van leningen

Wil je meteen weten hoeveel het je gaat kosten als je jouw leningen gaat samenvoegen? Maak dan een simulatie van het samenvoegen van leningen.

 

Meer informatie over samenvoegen van leningen

Twijfel je of heb je nog een aantal bijkomende vragen? Contacteer dan onze specialisten en maak een afspraak in één van onze kantoren. We helpen je graag verder opdat jij minder betaalt.

Hoe kan je goedkoop je leningen samenvoegen?

Met deze tips vind je de goedkoopste manier om leningen te bundelen in een nieuwe persoonlijke lening.

Leningen samenvoegen berekenen

Je overweegt om jouw leningen te gaan samenvoegen. Hoe begin je aan de berekening?

Tips over leningen op afbetaling