Al onze leningen

Leningen samenvoegen goedkoopste

Leningen samenvoegen goedkoopste manier

Je hebt meerdere kredieten en denkt eraan om je leningen samen te voegen. Maar waar vind je de goedkoopste manier om jouw leningen te laten overnemen?

Dat je op zoek bent naar de meest voordelige samenvoeging van je kredieten, is logisch. Maar let op, leningen samenvoegen is niet altijd goedkoop. Sommige banken weigeren zelfs om jouw bestaande leningen samen te voegen. Als er dan toch goedkopere oplossingen aangeboden worden, dan zijn die dikwijls gebonden aan extra voorwaarden, zoals het afsluiten van een schuldsaldoverzekering.

Goedkoopste samenvoeging van leningen: vergelijk het JKP én de voorwaarden

Je doet er sowieso goed aan om verschillende voorstellen voor het samenvoegen van leningen met elkaar te vergelijken. Maar enkel de rentevoeten naast elkaar leggen, is niet zinvol. Een rentevoet is immers maar één aspect van de totale kostprijs van een samenvoeging van. Veel nuttiger is het om het JKP of Jaarlijks Kostenpercentage te vergelijken. Dat geeft je een concrete aanduiding van de kostprijs van jouw krediet per jaar.

Naast het JKP is het ook belangrijk om stil te staan bij de voorwaarden die de kredietverstrekker je oplegt, al dan niet gekoppeld aan het tarief. Zo vragen sommige kredietverstrekkers dat jouw loon elke maand op een rekening bij hen gestort wordt. Dit kan meebrengen dat je van bank moet veranderen … en dat is niet altijd leuk. Ook een schuldsaldoverzekering wordt soms opgedrongen.

lenen leningen samenvoegen goedkoopste manier minder per maand betalen geld besparen meest voordelige en meest betaalbare

Een vergelijking bij hergroeperen van je leningen

Ligt het JKP van jouw simulatie misschien iets hoger dan een ander voorstel? Wel, dan kan je zeggen dat dit verschil relatief is. Zeker als je het bedrag gaat bekijken wat je maandelijks afbetaalt.

Het voorbeeld hieronder verduidelijkt dit. Je leent bijvoorbeeld een bedrag van 8.000 euro en kiest voor een looptijd van 48 maanden (4 jaar).

In een eerste geval vind je een oplossing aan een JKP van 5,95% (vaste jaarlijkse debetrentevoet van 5,95%). Dan betaal je 187,12 euro per maand en zal je in totaal 8.981,76 euro terugbetalen voor je nieuwe lening.

In het tweede geval heb je een oplossing aan een JKP van 9,90% (vaste jaarlijkse debetrentevoet van 9,90%). In dit geval betaal je dan 200,90 euro per maand, ofwel een verschil van 13,78 euro per maand. In totaal betaal je over de volledige looptijd van 48 maanden een bedrag terug van 9.643,20 euro. Dit is 48 maanden het verschil van 13,78 euro.

Het verschil is dan ook niet groot. Zeker niet als je rekening gaat houden met andere elementen zoals de vrijheid om een schuldsaldoverzekering te nemen of niet. We raden het je in bepaalde gevallen zeker aan, maar jij beslist. Ook kan je vrij kiezen bij welke verzekeraar je deze schuldsaldoverzekering eventueel onderschrijft.

Jouw voordeel verdwijnt dan ook als je elders verplicht bent om een schuldsaldoverzekering te nemen? Of een duurdere schuldsaldoverzekering?

Ga dus niet overhaast te werk en contacteer onze leningspecialisten. Zij zorgen ervoor dat je geld kan besparen.

 

Niet de goedkoopste hergroepering van leningen is belangrijk, wel de meest betaalbare

Het is niet altijd best om naar de goedkoopste samenvoeging van leningen te zoeken, maar wel naar de meest betaalbare. Het feit dat je op zoek bent naar een samenvoeging van leningen, geeft aan dat het belangrijk is dat je budget onder controle blijft. Je doet er dan ook goed aan om een samenvoeging van leningen af te sluiten die perfect beantwoordt aan jouw behoeften en je terugbetalingscapaciteit. Dit vraagt een persoonlijke aanpak, waarbij een kredietspecialist luistert naar jouw verhaal en je een oplossing op maat voorstelt. Wij vergelijken de markt voor jou en gaan we op zoek naar een oplossing die echt bij je past.

 

Simulatie bij bundelen van leningen is belangrijk

Wil je al een idee krijgen van de kostprijs van een samenvoeging van je leningen, in functie van het ontleende bedrag en de verschillende looptijden? Simuleer dan zeker jouw samenvoeging van leningen.

 

Meer informatie over samenvoegen van leningen

Wil je nog extra informatie over het samenvoegen van je leningen? Contacteer ons of maak direct een afspraak met onze specialisten in één van onze kantoren. We beantwoorden met plezier al je vragen opdat jij minder per maand gaat betalen of besparen met de looptijd van je nieuwe persoonlijke lening.

Hoe kan je hergroeperen van leningen vergelijken?

Met deze tips kan je gemakkelijker vergelijken als je je leningen gaat bundelen.

Leningen samenvoegen berekenen

Bij het berekenen van een hergroepering komt heel wat kijken. Hoe begin je eraan?

Tips over leningen op afbetaling