Al onze leningen

Leningen samenvoegen berekenen

Leningen samenvoegen berekenen

Als je overweegt om jouw leningen te gaan samenvoegen in een nieuwe persoonlijke lening, dan bereid je je toch best goed voor.  Het lijkt simpel, maar dat is het niet altijd.

Leningen samenvoegen berekenen met een stappenplan

In de eerste plaats moet je weten welke leningen je wilt gaan hergroeperen in een nieuwe lening. Heb je dit voor jezelf uitgemaakt, dan kan je overgaan naar de tweede stap.

In deze tweede stap ga je de afrekeningen opvragen van de leningen die je wilt overnemen. Je kan dit gemakkelijk aan jouw bank of kredietgever vragen. Verkrijg je geen medewerking, dan kan je nog altijd via een home-banking applicatie het openstaand saldo te weten komen. Heb je daarentegen een lening afgesloten via een kredietgever die zo geen tool heeft, dan kan je op basis van de aflossingstabel een berekening maken van wat je nog moet terugbetalen. Voor zover je natuurlijk altijd regelmatig hebt betaald.

Tenslotte tel je alles bij elkaar op en kan je verder aan de slag om de nieuwe lening te berekenen.

lenen leningen samenvoegen berekenen stappenplan minder per maand betalen geld besparen looptijd nieuwe persoonlijke lening

Speel zeker bij kredietopeningen

Kredietopeningen zijn meestal gekoppeld aan een kredietkaart. Daar kan je het bedrag van het openstaand saldo kennen aan de hand van de laatste maandelijkse afrekening. Ben je niet zeker? Speel dan op veilig en neem het volledige bedrag van de kredietopening.

 

Volgende stap: hoe lang wil je lenen?

Je kiest de looptijd van je lening volledig zelf: hoe korter de duurtijd, des te minder intresten je moet terugbetalen … maar ook des te hoger de maandelijkse aflossing. Kies je voor een langere looptijd, dat betaal je meer intresten terug, maar valt je maandlast lager uit. En dat biedt je weer wat meer financieel comfort. Jij kiest.

 

Laatste stap: maak simulatie bij leningen samenvoegen

Met het te ontlenen bedrag en de looptijd van je krediet heb je voldoende informatie om een simulatie te maken van het samenvoegen van jouw leningen.

Wil je meteen weten hoeveel een samenvoegen van leningen jou kost? Simuleer dan het samenvoegen van leningen. Je krijgt dan meteen een idee van je maandlast en het totaal terug te betalen bedrag aan kapitaal en intresten.

 

Meer informatie over samenvoegen van leningen

Wil je nog extra informatie over het samenvoegen van je leningen? Contacteer ons of maak direct een afspraak met onze specialisten in één van onze kantoren. We beantwoorden met plezier al je vragen opdat jij minder per maand gaat betalen of besparen met de looptijd van je nieuwe persoonlijke lening.

Hoe goedkoop leningen samenvoegen

Met deze tips vind je de goedkoopste manier om leningen te bundelen in een nieuwe persoonlijke lening.

Leningen samenvoegen berekenen

Je overweegt om jouw leningen te gaan samenvoegen. Hoe begin je aan de berekening?

Tips over leningen op afbetaling