Al onze leningen

Leningen samenvoegen vergelijken

Leningen samenvoegen vergelijken: waarop moet je letten?

Je hebt meerdere kredieten lopen en ziet door de bomen het bos niet meer. Je leningen samenvoegen kan een oplossing bieden. Je vraagt meerdere offertes voor een lening op hiervoor, om die vervolgens met elkaar te vergelijken. Maar let op dat je geen appelen met peren vergelijkt. Waarop moet je letten?

Verschillende offertes voor het samenvoegen van leningen naast elkaar leggen, is sowieso een goed idee. Vergelijken kan je immers heel wat euro’s besparen. Maar toch moet je opletten dat je een correcte vergelijking maakt.

 

Leningen samenvoegen: hoeveel betaal je vandaag terug?

Aan de hand van de aflossingstabel van je huidige leningen op afbetaling kan je becijferen hoeveel je in totaal afbetaalt. Voor kredietopeningen (kredietkaarten) is dit moeilijker: die hebben vaak een onbepaalde duurtijd, zijn duurder en het bedrag dat je maandelijks betaalt varieert.

lenen leningen samenvoegen vergelijken waarop letten minder per maand betalen geld besparen looptijd nieuwe lening

Wat vind jij belangrijk bij hergroeperen van jouw leningen

Een samenvoeging van leningen is ook een persoonlijke keuze, waarbij je moet nadenken over wat jij belangrijk vindt. Wanneer je vooral je maandelijkse aflossing wil verlagen, dan is de vergelijking niet zo lastig. Je telt bij elkaar op wat je elke maand betaalt en kiest bij jouw simulatie voor een langere looptijd. Zo ken je meteen het verschil tussen je huidige situatie en een samenvoeging van je kredieten. Het is wel mogelijk dat je op langere termijn wat meer intresten terugbetaalt, maar het belangrijkste is dat je maandelijks terug rond komt.

Wil je daarentegen minder intresten terugbetalen met de nieuwe lening, kies dan voor een kortere looptijd. Houd altijd wel in het oog dat het betaalbaar blijft. Onze specialisten geven je graag raad.

 

Leningen samenvoegen: vergelijk niet enkel de rentevoet, maar ook het JKP

Het JKP, wat staat voor Jaarlijks Kostenpercentage, is een percentage dat aangeeft hoeveel een samenvoeging van je leningen je op jaarbasis kost. De rentevoet van is daar maar één onderdeel van. Het is dan ook veel zinvoller om het JKP van verschillende offertes met elkaar te vergelijken dan de rentevoeten.

 

Leningen bundelen: vergelijk ook de voorwaarden

Naast de financiële kant van de zaak (het JKP) is het ook belangrijk dat je stilstaat bij de voorwaarden die een kredietverstrekker je oplegt:

  • Welke looptijd heeft jouw krediet?
  • Ben je verplicht om je loon op een zichtrekening bij de kredietverstrekker te laten storten? Dit betekent immers dat je misschien van bank moet veranderen.
  • Moet je nog andere, verwante verzekeringsproducten onderschrijven, zoals een schuldsaldoverzekering, als je bij een kredietverstrekker een lening aangaat?
  • Gelden er specifieke voorwaarden met betrekking tot jouw inkomsten?

 

Leningen samenvoegen: overweeg een schuldsaldoverzekering

Een schuldsaldoverzekering beschermt je nabestaanden tegen financiële zorgen als jij plots zou overlijden. De schuldsaldoverzekeraar zal op dat moment immers (een gedeelte van) de resterende leninglast overnemen. Je wil toch niet dat jouw dierbaren met een schuldenberg blijven zitten als jij plots zou sterven? Vraag daarom zeker een offerte voor een schuldsaldoverzekering. Wij zoeken naar een interessante premie bij een verzekeraar naar keuze. Vaak is dat zelfs een stuk goedkoper dan bij een gewone bank. Ook hier is vergelijken dus de boodschap.

 

Leningen samenvoegen: simulatie

Als je een idee wilt hebben hoeveel je leningen samenvoegen jou zal kosten, dan simuleer je best het hergroeperen van jouw leningen.

 

Meer informatie over leningen samenvoegen

Heb je nog vragen? Maak dan een afspraak met een specialist in het hergroeperen van leningen. Neem enkele minuutjes tijd om dit formulier in te vullen en wij contacteren je dan binnenkort voor een afspraak.

Hoe goedkoop leningen bundelen?

Met deze tips vind je de goedkoopste manier om leningen te bundelen in een nieuwe persoonlijke lening.

Leningen samenvoegen berekenen

Je overweegt om jouw leningen te gaan samenvoegen. Hoe begin je aan de berekening?

Tips over leningen op afbetaling