Al onze leningen

Leningen samenvoegen simulatie

Leningen samenvoegen simulatie online

Leningen samenvoegen of het bundelen van verschillende leningen in een nieuwe persoonlijke lening moet een weloverwogen keuze zijn. Het gaat immers over jouw financiële situatie en je verplichtingen. Neem de tijd om dit goed voor te bereiden. Je start met een simulatie: betaal je minder per maand of  bespaar je op de volledige looptijd van de nieuwe lening?

Leningen samenvoegen: goed idee?

Je leningen samenvoegen kan zeker een goed idee zijn, met het oog op een lagere maandelijkse kredietlast. Ook biedt een samenvoeging van leningen het voordeel dat je terug een duidelijk zicht krijgt op jouw schuldenlast en de bijhorende afbetalingen. In plaats van meerdere kredieten, los je elke maand nog één globale lening af. Zeer transparant dus.

 

Leningen samenvoegen: toch even opletten

Belangrijk is echter ook dat je beseft dat er aan het samenvoegen van leningen ook bepaalde risico’s verbonden zijn. Vooraf een simulatie maken van je samenvoeging van leningen is dan ook aangewezen.

lenen leningen samenvoegen simulatie nieuwe persoonlijke lening minder betalen geld besparen nieuwe looptijd nieuwe lening

Leningen samenvoegen: hoe maak je een simulatie?

Bereken eerst en vooral hoeveel je precies wil lenen. Hoe doe je dat?

  • Neem de aflossingstabel van je bestaande leningen erbij en controleer hoe lang je deze kredieten al aflost of terugbetaalt. Zo kan je perfect terugvinden hoeveel kapitaal je nog moet terugbetalen.
  • Wil je ook kredietopeningen samenvoegen, zoek dan de laatste afrekening op of vraag deze op bij de kredietinstelling. Voor je simulatie kan je het totale bedrag van de kredietkaart nemen, zo ben je zeker dat je niet te weinig meeneemt in je berekening.

Vervolgens moet je bepalen hoe lang je wil lenen. Je kiest de looptijd volledig zelf: hoe korter de duurtijd, des te minder intresten je moet terugbetalen … maar ook des te hoger de maandelijkse aflossing. Kies je voor een langere looptijd, dat betaal je weliswaar meer intresten terug, maar valt je maandlast beter mee. Aan jou de keuze. Het belangrijkste is natuurlijk dat de maandelijkse aflossing die je uiteindelijk uitkomt in jouw budget past. Zo ben je er zeker van dat je de samenvoeging van je kredieten zonder problemen kunt afbetalen.

 

Samenvoegen van leningen: start jouw simulatie

Wil je meteen weten hoeveel het je gaat kosten als je jouw leningen gaat samenvoegen? Start dan met een simulatie van het samenvoegen van leningen.

 

Meer informatie over samenvoegen van leningen

Wil je nog extra informatie over het samenvoegen van je leningen? Contacteer ons of maak direct een afspraak met onze specialisten in één van onze kantoren. We beantwoorden met plezier al je vragen opdat jij minder per maand gaat betalen of besparen met de looptijd van je nieuwe persoonlijke lening.

Voorbeeld van hergroeperen van leningen

Leningen samenvoegen doe je niet zomaar.

Bekijk eerst even dit voorbeeld.

Leningen samenvoegen – vergelijken

Waar moet je op letten als je gaat vergelijken?

Wat is belangrijk bij samenvoegen van leningen?

Tips over leningen op afbetaling