Al onze leningen

Huwelijk: 7 tips om kosten en geld te besparen

De kostprijs van een huwelijk durft al wel eens de pan uit de swingen. Toch hoeft een huwelijk niet duur te zijn.

huwelijk tips kosten besparen geld lenen huwelijkslening

Huwelijk: 7 tips om kosten en geld te besparen

1. Bepaal wat belangrijk voor je is

Trouwen kan je vergelijken met een huis kopen. Je wil een tuin, vijf slaapkamers, twee badkamers, een garage, een grote tuin, een groene en rustige omgeving, een gunstige ligging voor je werk … En als je vervolgens begint uit te rekenen wat dit alles je gaat kosten, stel je vast dat het gewoon onbetaalbaar is of buiten jouw budget valt.

Zo is het ook met trouwen. Je kijkt uit naar een mooie trouwjurk, gouden ringen, vervoer met luxueuze bolides, mooie uitnodigingen, een exclusieve locatie voor de receptie en het avondfeest, … maar na wat rekenen val je haast achterover van het totale budget.

TIP: Daarom doe je er goed aan om al jullie wensen en opties op een blad te noteren of in een excel-overzicht te gieten. Vervolgens kan je een schatting maken van de totale kostprijs en prioriteiten aanduiden in jouw overzicht. Dit alles geeft je een duidelijk beeld van de kosten en van het mogelijke budget voor jouw huwelijkslening.

 

2. Vergelijk verschillende offertes

Zoals bij elke aankoop doe je er best aan om verschillende offertes te vragen en die offertes ook grondig uit te pluizen. Goed vergelijken is immers geld besparen.

TIP: Wil je weten hoeveel jij maximaal kan lenen voor jouw bruiloft? Wij werken vrijblijvend een huwelijkslening op maat voor je uit. Op die manier kan jij voordelig lenen voor je bruiloft.

 

3. Trouwen op zaterdag is duurder

Voor jouw huwelijksfeest wil je een prachtige locatie. Nogal wat koppels gaan op zoek naar een feestzaal die vrij is op een zaterdag. Ze zijn zelfs bereid om hun trouwdatum aan te passen aan de beschikbaarheid van de locatie. Maar op zaterdag is de huur en het gebruik van een feestzaal vaak duurder dan op andere dagen.

TIP: Kiezen voor een vrijdag in plaats van voor een zaterdag kan je dan ook een fikse besparing opleveren.

 

4. Kan je ergens op kosten en geld besparen

Je kan voor alle details van je huwelijk een specialist onder de arm nemen, maar als je wat creatief bent kan je bepaalde zaken zelf doen of een familielid of vriend inschakelen. Wie heeft er in de familie of vriendenkring niemand die ooit een cursus bloemschikken gevolgd heeft en dus kan zorgen voor de bloemen in de kerk en de feestzaal? Ook voor het ontwerp van de uitnodiging of het bedankingskaartje kan je vaak zelf een oplossing vinden. Bekijk jouw overzicht uit puntje 1 nog eens opnieuw en zoek uit waar je nog op kosten en geld kunt besparen. Je vindt vast en zeker wel een post die je goedkoper kunt maken.

TIP: Als je leent voor jouw bruiloft, is er goed nieuws. Bij een huwelijkslening komen er geen kosten bij. Je staat dus niet voor verrassingen.

 

5. Ga je meteen op huwelijksreis?

Veel koppels gaan vlak na het huwelijk op huwelijksreis. Ook hier kan je eenvoudig kosten en geld besparen:

  • Kies een bestemming binnen Europa.
  • Stel je huwelijksreis uit naar een latere datum, waarbij je extra voordeel kunt doen.

TIP: Ben je toch zinnens om meteen op huwelijksreis te vertrekken, neem dit budget dan mee op om het bedrag van jouw huwelijkslening te bepalen.

 

6. Voordelen van een huwelijkslening

Er zijn heel wat voordelen verbonden aan een huwelijkslening:

  • Zodra de lening getekend is, krijg je het budget direct op jouw bankrekening gestort.
  • Je mag het geld besteden zoals jij het wilt.
  • Jouw huwelijkslening heeft een vaste rentevoet. Je weet dus vooraf hoeveel en hoe lang je zult moeten betalen. Verrassingen moet je niet vrezen.

Wat kost een huwelijk gemiddeld? Afhankelijk van wat je allemaal belangrijk vindt, zal je snel uitkomen op een budget voor jouw huwelijk dat schommelt rond de 20.000 euro. Heb je dit geld niet op jouw rekening staan, dan kan je via Lenen.be een interessante huwelijkslening afsluiten.

TIP: Je kan deze huwelijkslening online aanvragen.

 

7. Maak een simulatie van jouw huwelijkslening

Via Lenen.be kan je een simulatie maken van je lening als je gaat trouwen. Je kiest het bedrag en een looptijd en kent onmiddellijk de som die je maandelijks moet terugbetalen.

Heb je nog vragen over een huwelijkslening, dan kan je ons altijd contacteren.  Lenen.be heeft verschillende kantoren. Je mag ook vrijblijvend binnen springen. We helpen je graag verder.