Al onze leningen

Huwelijkslening welke kosten komen er bij kijken

Huwelijkslening welke kosten breng ik nog in rekening?

Bij een huwelijkslening hoef je geen schrik te hebben voor extra kosten. Het principe is: what you see, is what you get. Alle kosten zitten vervat in het Jaarlijks Kostenpercentage (JKP), dat je een duidelijk beeld geeft van het totale kostenplaatje van jouw huwelijkslening op jaarbasis.

Bovendien is het bij wet verboden voor kredietverstrekkers om daarnaast nog extra kosten aan te rekenen: je zal dus geen dossierkosten, andere administratieve kosten, vergoeding voor de bemiddelaar, kosten voor verplaatsing … moeten betalen.

Concreet voorbeeld

Cijfers zeggen soms meer dan woorden. Daarom hebben we twee concrete voorbeelden uitgewerkt van een huwelijkslening. Je ziet dat er verschillen kunnen zijn qua kredietbedrag en wat je moet terugbetalen per maand.

Gelukkig is het simuleren van een huwelijkslening niet moeilijk. We geven nog enkele tips voor een simulatie mee waarmee je rekening kan houden.

 

Wel kosten bij vervroegde terugbetaling

Als je jouw huwelijkslening op een bepaald moment vervroegd terugbetaalt, dan moet je wel een wederbeleggingsvergoeding betalen. Die bedraagt 1% als jouw lening nog langer dan één jaar loopt en 0,50% als dat minder is.

lenen huwelijkslening welke kosten komen er kijken bij een lening voordelig lenen voor je bruiloft

Opgelet bij bijkomende producten

Nogal wat banken of kredietverstrekkers proberen je soms bij een huwelijkslening een aantal bijkomende verzekeringen te laten afsluiten, al dan niet in ruil voor een korting op je rentevoet. Hier moet je mee opletten. Dat kan je veel geld kosten.

 

Huwelijkslening vergelijken

Heb je al verschillende offertes bij elkaar gesprokkeld dan je jouw huwelijkslening vergelijken. Je zal merken dat er verschillen zijn qua looptijd, maandtermijn,…

 

Vraag raad aan een specialist in huwelijksleningen

Daarom kan je ook raad vragen. Maak meteen een afspraak in één van onze kantoren.

 

Maak een simulatie van je huwelijkslening

Wil je meteen weten hoeveel je elke maand zult moeten terugbetalen? Simuleer je huwelijkslening.

Voordelige tarieven

Online simulatie

Binnen 24 uur feedback

Tips rond leningen op afbetaling