Al onze leningen

Goedkoopste huwelijkslening om bruiloft te betalen

Bruiloft betalen – goedkoopste huwelijkslening

Je gaat binnenkort trouwen en wil er een prachtig feest van maken. Waar vind je de goedkoopste huwelijkslening?

Goedkoopste huwelijkslening: vergelijk het JKP én de voorwaarden

Het spreekt voor zich dat je niet méér wil betalen voor je huwelijkslening dan nodig. Je doet er dan ook goed aan om verschillende voorstellen voor een lening voor je trouw met elkaar te vergelijken. Want vergelijken betekent vaak besparen.

Maar enkel de rentevoeten naast elkaar leggen, is zeker niet voldoende. Een rentevoet is immers maar één aspect van de totale kostprijs van een huwelijkslening.

Veel beter is het om het JKP of Jaarlijks Kostenpercentage te vergelijken. Dat geeft je een concrete aanduiding van de kostprijs van jouw lening voor je huwelijk per jaar.

Naast het JKP is het ook belangrijk om stil te staan bij de voorwaarden die de kredietverstrekker je oplegt, al dan niet gekoppeld aan het tarief.

goedkoopste huwelijkslening lenen voor bruiloft hoe trouw betalen financiering lening

Want de goedkoopste huwelijkslening is vaak gebonden aan verschillende voorwaarden

  • Hoe lang loopt je lening? Bij nogal wat banken wordt de maximale looptijd vrij kort gehouden.
  • Moet je jouw zichtrekening naar daar verhuizen? Niet leuk, van bank veranderen is immers nooit aangenaam.
  • Hoeveel kan je maximaal lenen? Bij veel banken is dit beperkt.

 

Niet de goedkoopste huwelijkslening is belangrijk, wel de meest betaalbare huwelijkslening

Als je kiest voor een huwelijkslening met een erg korte looptijd, dan zal je in totaal de laagste kosten genieten. Maar het probleem is dan dat je mogelijk niet in staat bent om de maandelijkse aflossingen vol te houden … Het is dus niet altijd het beste om naar de goedkoopste huwelijkslening te zoeken, maar wel naar de meest betaalbare. Dit houdt in dat je een huwelijkslening moet afsluiten die perfect aansluit bij jouw behoeften en bij je terugbetalingscapaciteit. Heb je nog andere kredieten die je moet aflossen? Zijn er bepaalde kosten waarmee je rekening moet houden, bijvoorbeeld als je gaat samenwonen? Dit alles vraagt een persoonlijke aanpak, waarbij een kredietspecialist luistert naar jouw verhaal en je een oplossing op maat voorstelt.

 

Simuleer je huwelijkslening

Wil je al een idee krijgen van de kostprijs van een huwelijkslening, in functie van het ontleende bedrag en de verschillende looptijden? Simuleer jouw huwelijkslening.

 

Meer informatie over huwelijksleningen

Maak dan een afspraak met onze specialisten in één van onze kantoren. Zij gaan samen met jou op zoek naar de meest betaalbare lening voor je trouw.

Lenen voor je huwelijk – hoe werkt dat?

Met een huwelijkslening betaal je de lening op je eigen tempo terug.

Huwelijkslening voorbeeld simulatie

Wat moet je weten over de simulatie bij een huwelijkslening.

Tips over leningen op afbetaling