Al onze leningen

Wat is een huwelijkslening?

Het antwoord lijkt eenvoudig, maar er kunnen toch verschillende vragen rijzen. Ligt de rentevoet vast? Welke looptijd kies je best? En wat met jouw wettelijke bescherming als kredietnemer?

Een huwelijkslening is een lening op afbetaling

Een huwelijkslening is een lening op afbetaling die dient om jouw droomhuwelijk te financieren. Je kan met een huwelijkslening alle mogelijke kosten van je huwelijk betalen: de feestzaal, trouwjurk en kostuum, trouwringen, drukwerk, huwelijksfotograaf, vervoer, … Jij kiest zelf waaraan je het geld besteedt.

 

Huwelijksleningen zijn wettelijk geregeld

Als je een huwelijkslening afsluit, dan geniet je wettelijke bescherming. De wetgever heeft immers een uitgebreide regelgeving uitgewerkt om jou als consument te beschermen.

lenen huwelijkslening wat is het voordelig lenen voor je bruiloft

Zo heb je recht op een bedenktermijn van 14 dagen, ligt de rente vast en mogen er geen andere kosten aangerekend worden (buiten het JKP). Ook als je jouw betalingsverplichtingen niet nakomt, gelden er specifieke regels en procedures.

 

Huwelijkslening: vaste rentevoet

Je huwelijkslening heeft een vaste rentevoet. Dit betekent dat je vooraf weet hoeveel je per maand zult moeten terugbetalen en hoe lang. Dat maandelijks bedrag verandert niet tijdens de looptijd van het krediet. Geen onaangename verrassingen dus.

 

Welke looptijd kies je voor een huwelijkslening?

Je kiest vrij de looptijd voor jouw huwelijkslening. Kies je een korte looptijd, dan betaal je meer per maand. Opletten dus dat je je niet strop zet. Kies je daarentegen voor een langere looptijd, dan is de maandlast lager. Maar in dat geval betaal je in totaal wel meer terug. Je merkt dat dit niet altijd eenvoudig is om de juiste beslissing hierin te nemen. Informeer je gerust bij onze specialisten. Zij kunnen je hier raad geven.

 

Simuleer jouw huwelijkslening

Wil je weten hoeveel een huwelijkslening jou zou kosten? Lees dan deze extra tips om een simulatie te maken of start direct een simulatie van jouw huwelijkslening.

 

Vragen over een huwelijkslening

Wil je graag nog enkele vragen stellen aan een specialist in huwelijksleningen? Maak dan nu een afspraak om jouw persoonlijke situatie te bespreken. We ontvangen je van harte in één van onze kantoren en werken een voorstel op maat uit. Nadien kan jij voordelig lenen voor je bruiloft.

Voorbeeld van een huwelijkslening

Twee concrete voorbeelden  voor jou. Klik hieronder verder.

Zeg  JA  tegen jouw huwelijkslening

Je twijfelt niet en weet wat je wilt. Ga meteen jouw lening.

Tips rond leningen op afbetaling