Al onze leningen

Persoonlijke lening welke kosten zijn er aan verbonden

Welke kosten zijn er verbonden aan een persoonlijke lening?

Absoluut geen! Goed nieuws dus.

In tegenstelling tot een hypothecair krediet, heb je bij een lening op afbetaling geen andere kosten. Er is dus volle transparantie.

Geen extra kosten bij een persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening hoef je geen schrik te hebben voor extra kosten. Het principe is: what you see, is what you get. Alle kosten zitten vervat in het Jaarlijks Kostenpercentage (JKP), dat je een duidelijk beeld geeft van het totale kostenplaatje van jouw persoonlijke lening op jaarbasis.

Bij wet is het verboden voor kredietverstrekkers om nog extra kosten aan te rekenen: je zal dus geen dossierkosten, andere administratieve kosten, vergoeding voor de bemiddelaar, kosten voor verplaatsing … moeten betalen.

lenen persoonlijke lening welke kosten zijn er geen kosten voordelig geld lenen

Wel bij vervroegde terugbetaling

Opgelet: als je jouw persoonlijke lening vervroegd terugbetaalt, dan moet je wel een wederbeleggingsvergoeding betalen. Die bedraagt 1% als jouw lening nog langer dan één jaar loopt en 0,50% als dat minder is.

 

Schuldsaldoverzekering bij een persoonlijke lening

Dit mag je niet zien als een kost, maar wel als een product dat jou en jouw erfgenamen extra bescherming biedt. Kom jij te overlijden, dan moeten jouw erfgenamen de lening niet meer terugbetalen.

Het is dus zeker de investering waard. Zeker als je weet dat je er nog bijkomende mee kunt laten verzekeren zoals een tijdelijke arbeidsongeschiktheid of een blijvende invaliditeit. Vraag zeker raad aan onze specialisten. Zij zullen je begeleiden en antwoorden op al jouw vragen.

 

Maak een simulatie van je persoonlijke lening

Zo weet je meteen hoeveel je elke maand zult moeten terugbetalen. Simuleer je persoonlijke lening. Bij Lenen.be heb je de combinatie van expertise en snelheid zodat jij voordelig of goedkoop geld kunt lenen.

 

Maak een afspraak voor meer informatie

Heb je geld nodig en moet je geld lenen? Maak een afspraak en bespreek dan jouw mogelijkheden om een persoonlijke lening te krijgen. Onze specialisten staan voor je klaar in kantoren en helpen je graag verder voor een lening op maat.

Voordelen van een persoonlijke lening

Je moet geen uitleg geven

Je moet niet zeggen waarvoor je het geld gaat gebruiken. Toch doe je dit best voor een lening op maat.

Je hebt direct meer koopkracht

Een persoonlijke lening geeft je direct een budget waarmee jij die grote aankoop kunt doen.

Je hebt een vaste rentevoet

Je tarief verandert niet tijdens de looptijd van je lening.

Tips rond leningen op afbetaling