Al onze leningen

Vakantielening berekenen

Vakantielening berekenen: hoe doe je dat?

Hoe bereken je jouw vakantielening? Heel gemakkelijk! Je hebt enkel het kredietbedrag en de looptijd van je lening nodig.

Stap 1: hoeveel wil je lenen?

Eerst en vooral moet je goed weten welk bedrag je wil lenen. Je kan de optelsom van alle kosten voor je vakantie lenen, of een gedeelte van dat bedrag.

  • Te weinig lenen is niet goed, want je moet bij grote reizen zeker rekening houden met onverwachte kosten.
  • Maar veel teveel lenen mag je ook niet doen, want zo creëer je voor jezelf teveel schulden. En als je jouw schulden niet tijdig kunt afbetalen, zit je ook in de problemen.

Heb je vragen over hoeveel je best leent, maak dan zeker een afspraak met een kredietspecialist.

vakantielening berekenen lenen voor je reis goedkoopste lening vinden

Stap 2: hoe lang wil je lenen?

Eenmaal duidelijk is hoeveel geld je wil lenen voor je vakantie, moet je beslissen op hoeveel maanden (jaren) je het ontleende bedrag wil terugbetalen.

  • Een kortere looptijd is interessant: je moet in totaal minder terugbetalen omdat je minder intresten moet aflossen.
  • Een iets langere looptijd biedt je dan weer wat extra financieel comfort, omdat de maandelijkse aflossing lager ligt. Die afweging moet je dus maken.

 

Hoe dan ook raden we je aan om geen al te lange looptijd te kiezen. Het is uiteraard niet de bedoeling dat je eeuwig blijft afbetalen voor je vakantie …

 

Stap 3: simuleer je vakantielening

Met het te ontlenen bedrag en de termijn van je krediet heb je voldoende informatie om een simulatie te maken van je vakantielening. Wil je meteen weten hoeveel je lening voor je vakantie jou kost? Lees je graag nog enkele tips om een vakantielening te simuleren of ga je meteen aan de slag met een simulatie van jouw vakantielening.

 

Meer informatie over vakantieleningen

Worstel je nog met een aantal vragen? Maak dan een afspraak met onze specialisten in één van onze kantoren. We beantwoorden met plezier al je vragen en helpen je graag op weg naar de goedkoopste vakantielening.

Wat is de goedkoopste vakantielening?

Hoe vind je de goedkoopste vakantielening?

Klaar om vakantielening te boeken?

Wil je geen tijd meer verspillen en jouw lening boeken?

Tips rond leningen op afbetaling