Al onze leningen

Huwelijkslening vergelijken

Huwelijkslening vergelijken: “ja, dat doe ik”

Je geeft binnenkort het ja-woord aan elkaar. Maar een prachtig huwelijksfeest kost geld, en daarom ben je op zoek naar een huwelijkslening. Je wil bij meerdere kredietverstrekkers een voorstel vragen en die verschillende offertes nadien met elkaar vergelijken. Goed idee! Maar hoe pak je zo’n vergelijking best aan?

Verschillende voorstellen naast elkaar leggen, is sowieso een zinvol idee. Vergelijken kan je immers heel wat euro’s besparen.

Maar toch moet je opletten dat je geen appelen met peren vergelijkt. Dat risico loop je bijvoorbeeld als je enkel naar de rentevoeten van de verschillende huwelijksleningen kijkt en zou kiezen voor de goedkoopste huwelijkslening.

 

Huwelijkslening: vergelijk niet enkel de rentevoet, maar ook het JKP

Een huwelijkslening vergelijken start met het JKP. Dit Jaarlijks Kostenpercentage is een percentage dat aangeeft hoeveel een huwelijkslening je op jaarbasis kost. De rentevoet van het krediet is daar maar één onderdeel van. Het is dan ook veel zinvoller om het JKP van verschillende huwelijksleningen met elkaar te vergelijken, en niet louter de rentevoeten.

huwelijkslening vergelijken voordelig geld lenen voor je bruiloft

Huwelijkslening vergelijken: kijk ook naar de voorwaarden

Naast het financiële plaatje (het JKP) is het ook belangrijk dat je stilstaat bij de voorwaarden die een kredietverstrekker je oplegt:

  • Welke looptijd heeft de lening voor je huwelijk?
  • Wanneer krijg je jouw geld?
  • Ben je verplicht om bepaalde verwante verzekeringen te onderschrijven, zoals een schuldsaldoverzekering of een familiale verzekering? Hoe meer bijkomende verplichtingen, des te minder interessant uiteraard …
  • Dien je jouw zichtrekening te verhuizen naar de kredietverstrekker?
  • Moet je over een hoog inkomen beschikken om de huwelijkslening te kunnen krijgen?

 

Simuleer je huwelijkslening

Wil je weten hoeveel een huwelijkslening jou kost? Simuleer dan jouw huwelijkslening.

 

Meer informatie over huwelijksleningen

Heb je nog vragen? Maak dan een afspraak met een specialist in huwelijksleningen in één van onze kantoren. Vul dit formulier in en wij contacteren je dan binnenkort voor een afspraak. We werken samen een lening op maat uit. Jij kan dan zo voordelig lenen voor je trouw.

Wat zijn de voordelen van een huwelijkslening?

Geld lenen voor je bruiloft heeft verschillende voordelen.

Vraag jouw huwelijkslening aan

Geld nodig om jouw huwelijksfeest te betalen? Vraag jouw lening aan.

Tips rond leningen op afbetaling