Al onze leningen

Huwelijkslening betekenis

Stap je binnenkort in het befaamde bootje? Dan heb je ongetwijfeld al gehoord van een huwelijkslening. Waarom kan dit voor jou interessant zijn en waarop moet je letten?

Huwelijkslening betekenis: lening op afbetaling (LOA)

Een huwelijkslening is een lening op afbetaling (afgekort LOA). Concreet leen je een bepaald bedrag bij een kredietverstrekker. Dat bedrag gebruik je voor de financiering van je huwelijk.

Op vaste tijdstippen, doorgaans maandelijks, betaal je een gedeelte van het ontleende bedrag terug, verhoogd met intresten.

Dit noemen ze ook wel eens het aflossen van een huwelijkslening.

 

Waarom een huwelijkslening afsluiten?

Met een huwelijkslening bezorg je jezelf het nodige budget voor jouw droomhuwelijk. Het moet één van de mooiste dagen van je leven worden, en een huwelijkslening kan jou daar zeker bij helpen.

huwelijkslening betekenis lening op afbetaling om bruiloft te betalen

In het algemeen sluit je een huwelijkslening af als je je eigen spaargeld niet wilt aanspreken, of wanneer je geen financiële hulp krijgt van je ouders. Uiteindelijk is dit een persoonlijke situatie. Informeer je bij onze specialisten hoe voordelig kan lenen voor je bruiloft.

 

Huwelijkslening is erg flexibel

Deze vorm van lening op afbetaling voor je bruiloft is een uiterst flexibel krediet. Je kan vrij snel zo’n lening voor je trouw afsluiten. Hoe gaat dit in zijn werk?

  • Je maakt een afspraak bij een kredietspecialist.
  • Hij of zij luistert naar jouw verhaal en stelt je een huwelijkslening voor.
  • Je vult de aanvraag in.
  • Als de kredietverstrekker je lening voor je huwelijk goedkeurt, moet je nog enkele vraagjes beantwoorden.
  • Na de finalisering van jouw dossier wordt het geld naar jouw rekening overgeschreven. Je kan dit naar eigen voorkeur besteden. Je hoeft niet alleen geen verdere goedkeuringen van de kredietverstrekker te vragen of facturen voor te leggen. Je wint er daarenboven ook nog eens tijd mee!

 

Huwelijkslening: vaste rentevoet

Je huwelijkslening heeft een vaste rentevoet. Je weet dus vooraf perfect hoeveel en hoe lang je zult moeten terugbetalen. Wil je al een idee krijgen van de kostprijs van een huwelijkslening? Simuleer dan hier jouw huwelijkslening. Bij zo’n simulatie wordt het JKP (jaarlijks kostenpercentage) vermeld. Dit geeft je een idee van de jaarlijkse kost van het krediet.

 

Waar een huwelijkslening aanvragen?

Je kan online een aanvraag indienen of een afspraak maken op kantoor.

 

Meer informatie over huwelijksleningen

Wil je graag wat extra informatie van een specialist in huwelijksleningen? Vul dan snel dit formulier in. Wij contacteren je dan binnenkort voor een afspraak in één van onze kantoren en werken een voorstel op maat uit waarna jij beslist. Voordelig lenen voor je bruiloft start meestal via Lenen.be.

Zijn er nadelen aan een huwelijkslening?

Neen, niet echt. Toch pas je best op voor enkele zaken.

Hoe huwelijkslening terugbetalen

Hoe ga je de lening voor jouw trouw aflossen of terugbetalen?

Tips over leningen op afbetaling