Al onze leningen

Wat is een autolening?

Wat is een autolening? Bestaan er verschillende soorten autoleningen? En wat met jouw wettelijke bescherming als kredietnemer?

Wat is een autolening?

Een autolening is een lening op afbetaling die dient om een auto aan te kopen. Je financiert met een autolening dus de aankoop van een specifiek voorwerp. Dat is niet zo bij een persoonlijke lening die je kan afsluiten zonder specifiek doel.

 

Autolening: verschillende formules

Er bestaan verschillende formules van autoleningen:

De klassieke autolening: deze formule wordt het meest gekozen. Het is een lening op afbetaling, waarbij je vooraf weet hoeveel je maandelijks moet aflossen en gedurende hoeveel maanden.

lenen autolening wat is dat goedkoopste autofinanciering meer dan aankoopprijs lenen mogelijk ook tweedehandswagens nieuwe wagens tot 36 maanden

Daarnaast heb je de zogenaamde ‘ballonkredieten’. Hierbij betaal je maandelijks een vaste som, die een stuk lager ligt dan bij een klassieke autolening. Interessant? Niet echt. Op het einde van de looptijd van je autolening moet je dan in één keer nog een belangrijk deel van het ontleende kapitaal terugbetalen. In bepaalde gevallen kan dit oplopen tot zelfs 50% van de ontleende som. Als je dit niet vooraf incalculeert, dan komt dit vaak erg ongelegen!

 

Autoleningen zijn wettelijk geregeld

Als je een autolening afsluit, dan geniet je wettelijke bescherming. De wetgever heeft immers een uitgebreide regelgeving uitgewerkt om jou als consument te beschermen. Zo heb je recht op een bedenktermijn van 14 dagen, ligt de rente vast en mogen er geen andere kosten aangerekend worden (buiten het JKP). Ook als je jouw betalingsverplichtingen niet nakomt, gelden er specifieke regels en procedures.

 

Simuleer jouw autolening

Wil je weten hoeveel een autolening jou zou kosten? Simuleer dan hier jouw autolening. Of wil je bijkomende tips om goed te kunnen vergelijken na de simulatie?

 

Vragen over een autolening

Wil je graag nog enkele vragen stellen aan een specialist in autoleningen in jouw buurt? Maak dan nu een afspraak om jouw persoonlijke situatie te bespreken. Wij zoeken naar de goedkoopste autolening voor jouw nieuwe wagen of jouw tweedehandswagen.

Heel jaar door voordelige tarieven

Hier vind je het hele jaar door voordelige tarieven voor autoleningen.

Leen tot 110% van de aankoopprijs

Bovenop de aankoop kan je ook jouw omnium mee laten financieren. Super, toch!

Geen verplichte autoverzekering

Je kiest zelf waar je jouw autoverzekering plaatst. Volledige vrijheid!

Tips rond leningen op afbetaling