Al onze leningen

Autolening vergelijken

Autolening vergelijken: need to know

Je hebt je droomwagen gevonden en bent op zoek naar een autolening. Je bent van plan om bij meerdere kredietverstrekkers een voorstel te vragen en die verschillende offertes nadien met elkaar te vergelijken. Maar hoe pak je zo’n vergelijking best aan?

Geen appelen met peren vergelijken

Verschillende voorstellen naast elkaar leggen, is sowieso een goed uitgangspunt. Een autolening vergelijken kan je immers heel wat euro’s besparen. Maar toch moet je opletten dat je geen appelen met peren vergelijkt. Dat risico loop je bijvoorbeeld als je enkel naar de rentevoeten van de verschillende autoleningen kijkt.

 

Autolening vergelijken: niet enkel de rentevoet, maar ook het JKP

Het JKP, wat staat voor Jaarlijks Kostenpercentage, is een percentage dat aangeeft hoeveel een autofinanciering je op jaarbasis kost. De rentevoet van het krediet is daar maar één onderdeel van. Het is dan ook veel zinvoller om het JKP van verschillende autofinanciering met elkaar te vergelijken dan de rentevoeten.

autolening vergelijken goedkoopste autofinanciering zoeken nieuwe wagens en tweedehandswagens

Autolening vergelijken van de voorwaarden

Naast het financiële plaatje (het JKP) is het ook belangrijk dat je stilstaat bij de voorwaarden die een kredietverstrekker je oplegt:

  • Welke looptijd heeft jouw autofinanciering?
  • Mag je wagen maximaal één of twee jaar oud zijn het tarief ‘nieuwe wagens’ te kunnen krijgen? Bij veel banken is dat het geval. Bij een onafhankelijk kredietbemiddelaar komen auto’s tot drie jaar hiervoor in aanmerking. Een belangrijk voordeel dus!
  • Ben je verplicht om bepaalde verwante verzekeringen te onderschrijven, zoals een BA- en of omniumverzekering, een verzekering voor een verlengde garantie, voor het verlagen van de franchise of vrijstelling? Hoe meer bijkomende verplichtingen, des te minder interessant uiteraard …
  • Moet je over hoog inkomen beschikken om die voordelige autofinanciering te kunnen krijgen?

 

Simuleer je autolening

Wil je weten hoeveel een autolening jou kost? Simuleer dan hier jouw autolening.

 

Meer informatie over autoleningen

Heb je nog vragen? Maak dan een afspraak met een specialist in autoleningen. Vul dit formulier in en wij contacteren je dan binnenkort voor een afspraak in één van onze kantoren. Samen zoeken we de goedkoopste autfinanciering voor jouw nieuwe wagen of jouw tweedehandswagen.

Hoeveel kan ik krijgen?

Je kan tot 110% van de aankoop lenen.

Voordelen autolening

Voordelig tarief. Tot 110% van de prijs. Meer opties?

Tips over leningen op afbetaling