Al onze leningen

Persoonlijke lening gehuwd

Persoonlijke lening als je gehuwd bent

Je bent getrouwd en wil een persoonlijke lening afsluiten zonder medeweten van je partner. Kan dat?

Getrouwd en toch alleen een persoonlijke lening afsluiten?

Ben je getrouwd, dan zullen jullie doorgaans beiden moeten tekenen voor het aangaan van een persoonlijke lening. Wil je toch een lening aangaan zonder dat je partner dit weet of mee ondertekent? Dan kan dit enkel in de volgende gevallen:

 

1. Noodzakelijk voor het huishouden

Als het gaat om een persoonlijke lening die noodzakelijk is voor het huishouden, bv. voor de vervanging van een groter huishoud-elektrotoestel (zoals een wasmachine).

lenen persoonlijke lening gehuwd getrouwd kredietmakelaar auxifina brugge gent antwerpen hasselt brussel

2. Persoonlijke lening studies kinderen

Voor een persoonlijke lening die je afsluit omdat de kinderen gaan verder studeren.

 

3. Eigen vermogen veilig stellen

Bij een persoonlijke lening om je eigen vermogen veilig te stellen. Denk bijvoorbeeld aan het scenario waarbij je een oldtimer geërfd hebt en deze dringend hersteld moet worden. Voor deze herstellingswerken wil je graan een persoonlijke lening afsluiten.

 

4. Persoonlijke lening voor beroepsdoeleinden

Bij een persoonlijke lening aangegaan voor beroepsdoeleinden, althans als je getrouwd bent met scheiding van goederen. Belangrijk is wel dat het bedrag waarvoor je de lening aangaat niet buitensporig mag zijn. Is dat bedrag toch erg hoog, dan zal de kredietgever vragen dat je partner mee ondertekent.

 

Toch best even nadenken

Hoe dan ook moet je je steeds afvragen of het wel een goede zet is om achter de rug van je partner een persoonlijke lening af te sluiten. Als je man of vrouw mee ondertekent, beschik je trouwens over een veel sterker dossier bij de bank en is de kans groter dat de kredietaanvraag goedgekeurd wordt …

 

Financiële bescherming bij overlijden en/of arbeidsongeschiktheid

Een schuldsaldoverzekering biedt financiële bescherming als je een persoonlijke lening afsluit. Ook al is zo’n schuldsaldoverzekering wettelijk niet verplicht, toch doe je er goed aan om er één af te sluiten. Een schuldsaldoverzekering zorgt er immers voor dat, als jij overlijdt, je nabestaanden de lening niet meer of enkel nog gedeeltelijk moeten aflossen. Ook in geval van arbeidsongeschiktheid kan een schuldsaldoverzekering tussenkomen.

Je kan vrij kiezen bij welke verzekeraar je jouw schuldsaldoverzekering onderschrijft. Ook bepaal je zelf welk percentage van je leninglast je verzekert. Verzeker je 100%, dan valt de resterende leninglast weg als je overlijdt. Kies je bijvoorbeeld voor 75%, dan zullen je nabestaanden na jouw overlijden nog een kwart van de leninglast moeten aflossen.

Je betaalt voor je schuldsaldoverzekering een premie. Vaak is dat één premie voor de volledige looptijd van je lening. Als je wil, kan je het bedrag van de premie mee ontlenen.

Wil je graag wat extra info? Contacteer dan zeker onze specialisten. Zij beantwoorden al je vragen een kunnen voor jou ook een simulatie maken, zodat je perfect weet hoeveel een schuldsaldoverzekering je kost.

 

Maak een afspraak bij Lenen.be

Ben je gehuwd en op zoek naar een persoonlijke lening? Maak dan zeker een afspraak met een specialist bij Lenen.be. Onze mensen gaan voor jou op zoek naar een goede oplossing. Je vindt een lijst van onze kantoren terug via de link.

Tips over leningen op afbetaling