Al onze leningen

Persoonlijke lening als zelfstandige

Persoonlijke lening als zelfstandige

Kan je als zelfstandige een persoonlijke lening afsluiten? Wat zijn de mogelijkheden?

Waarom lenen als zelfstandige?

Je bent zelfstandig, maar wil graag een persoonlijke lening afsluiten. Er zijn meerdere scenario’s mogelijk:

Allereerst kan het zijn dat je een lening wil afsluiten voor privédoeleinden.

Eigenlijk komt dit dan gewoon neer op een persoonlijke lening voor particulieren. Je sluit deze lening aan voordelige tarieven immers af als privépersoon. Dit brengt mee dat je de intresten niet fiscaal kunt verzilveren als beroepskosten.

Het voordeel is dat je de persoonlijke lening voor om het even welk doel kunt aanwenden. Je bent vrij in de aanwending van het geld en hoeft geen factuur voor te leggen.

lenen persoonlijke lening als zelfstandige lening voor particulieren goedkoop kredietmakelaar auxifina brugge gent antwerpen hasselt brussel

In tweede instantie kan het zijn dat je een lening wil afsluiten voor professionele doeleinden.

Dan kan je dit enkel doen via een investeringskrediet. Dit wordt afgesloten door de vennootschap of je eenmanszaak. Hierbij kan je wel beroepskosten inbrengen, maar moet je ook meer kosten betalen en zijn de voorwaarden een stuk strenger. Zo liggen de kosten bijvoorbeeld veel hoger bij een vervroegde terugbetaling.

 

Hoelang moet je werken als zelfstandige

Het kan zeker interessant zijn om als zelfstandige een persoonlijke lening aan te gaan. Wel zullen de meeste banken of kredietgevers een historiek van je activiteiten opvragen. De meeste banken vragen dat je minstens 24 maanden actief bent. Je zal daarbij moeten bewijzen dat je over min of meer stabiele inkomsten beschikt aan de hand van je aanslagbiljet en je boekhouding.

 

Persoonlijke lening als zelfstandige: maak een simulatie

Maak eerst een simulatie van je persoonlijke lening. Zo weet je meteen hoeveel je elke maand moet terugbetalen gedurende welke periode. Vergelijk ook meerdere voorstellen. Vul nadien een kredietaanvraag in. Je weet snel of je aanvraag goedgekeurd wordt of niet.

 

Financiële bescherming bij overlijden en/of arbeidsongeschiktheid

Een schuldsaldoverzekering biedt financiële bescherming als je een persoonlijke lening afsluit. Ook al is zo’n schuldsaldoverzekering wettelijk niet verplicht, toch doe je er goed aan om er één af te sluiten. Een schuldsaldoverzekering zorgt er immers voor dat, als jij overlijdt, je nabestaanden de lening niet meer of enkel nog gedeeltelijk moeten aflossen. Ook in geval van arbeidsongeschiktheid kan een schuldsaldoverzekering tussenkomen.

Je kan vrij kiezen bij welke verzekeraar je jouw schuldsaldoverzekering onderschrijft. Ook bepaal je zelf welk percentage van je leninglast je verzekert. Verzeker je 100%, dan valt de resterende leninglast weg als je overlijdt. Kies je bijvoorbeeld voor 75%, dan zullen je nabestaanden na jouw overlijden nog een kwart van de leninglast moeten aflossen.

Je betaalt voor je schuldsaldoverzekering een premie. Vaak is dat één premie voor de volledige looptijd van je lening. Als je wil, kan je het bedrag van de premie mee ontlenen.

Wil je graag wat extra info? Contacteer dan zeker onze specialisten. Zij beantwoorden al je vragen een kunnen voor jou ook een simulatie maken, zodat je perfect weet hoeveel een schuldsaldoverzekering je kost.

 

Nog vragen over een persoonlijke lening als zelfstandige?

Maak een afspraak met de specialisten van Lenen.be in één van onze kantoren. We helpen je graag verder met een lening aan gunstig tarief.

Persoonlijke lening aanvragen

Een persoonlijke lening aanvragen is niet moeilijk. Je kan het op twee manieren aanvragen.

Rentevoet van een persoonlijke lening

Waarop moet je letten bij de rente van een persoonlijke lening?

Tips rond leningen op afbetaling