Al onze leningen

Persoonlijke lening vergelijken loont de moeite

Persoonlijke lening: vergelijken – plan van aanpak

Je bent op zoek naar een persoonlijke lening. Je bent van plan om bij meerdere kredietverstrekkers een voorstel te vragen en die verschillende offertes nadien met elkaar te vergelijken. Maar hoe pak je zo’n vergelijking best aan? Waarop moet je letten?

Voordelen van onafhankelijk kredietbemiddelaar

Verschillende voorstellen naast elkaar leggen, is sowieso een goed uitgangspunt. Vergelijken kan je immers heel wat euro’s besparen.

Maar toch moet je opletten dat je geen appelen met peren vergelijkt. Dat risico loop je bijvoorbeeld als je enkel naar de rentevoeten van de verschillende persoonlijke leningen kijkt.

Je kan zelf werk maken om deze voorstellen te vergelijken of je kan een beroep doen op een onafhankelijk kredietbemiddelaar. Dit heeft voordelen.

persoonlijke lening of lening op afbetaling vergelijken geld besparen geld lenen aan voordelig tarief

Persoonlijke lening vergelijken: niet enkel de rentevoet, maar ook het JKP

Het JKP, wat staat voor Jaarlijks Kostenpercentage, is een percentage dat aangeeft hoeveel een krediet je op jaarbasis kost. De rentevoet van het krediet is daar maar één onderdeel van. Het is dan ook veel zinvoller om het JKP van verschillende kredietvoorstellen met elkaar te vergelijken dan de rentevoeten.

 

Persoonlijke lening: ook de randvoorwaarden vergelijken

Naast het financiële plaatje (het JKP) is het ook belangrijk dat je stilstaat bij de voorwaarden die een kredietverstrekker je oplegt:

  • Welke looptijd heeft jouw krediet?
  • Ben je verplicht om je loon op een zichtrekening bij de kredietverstrekker te laten storten? Dit betekent immers dat je misschien van bank moet veranderen.
  • Moet je nog andere, verwante verzekeringsproducten onderschrijven als je bij een kredietverstrekker een lening aangaat?

 

Denk eens na over een schuldsaldoverzekering

Een schuldsaldoverzekering beschermt je nabestaanden tegen financiële zorgen als jij plots zou overlijden. De schuldsaldoverzekeraar zal op dat moment immers (een gedeelte van) de resterende leninglast overnemen. Vraag daarom zeker een offerte voor een schuldsaldoverzekering. Die hoef je trouwens niet bij de kredietverstrekker af te sluiten, maar mag je ook bij een andere verzekeraar onderschrijven. Vaak is dat zelfs een stuk goedkoper. Ook hier is vergelijken dus de boodschap.

 

Simuleer je persoonlijke lening

Wil je weten hoeveel een persoonlijke lening jou kost? Maak dan een simulatie van jouw persoonlijke lening.

 

Meer informatie over vergelijken van persoonlijke leningen

Heb je nog vragen? Maak dan een afspraak met een specialist in persoonlijke leningen in jouw buurt. Vul dit formulier in en wij contacteren je dan binnenkort voor een afspraak. Wij vergelijken of je nog ergens geld kunt besparen en of je wel een persoonlijke lening hebt aan een voordelig tarief.

Hoe werkt een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is flexibel en veilig product.

Hoe een persoonlijke lening aanvragen?

Heb je geld nodig? Een lening aanvragen kan je online doen of in één van onze kantoren?

Tips rond leningen op afbetaling