Al onze leningen

Wat is een vakantielening?

Wat is een vakantielening? Ligt de rentevoet vast? En wat met jouw wettelijke bescherming als kredietnemer?

Wat is een vakantielening?

Een vakantielening is een lening op afbetaling die dient om jouw reis te financieren. Je kan met een vakantielening alle richtingen uit: een wereldreis, een cruise, maar ook een kortbijvakantie.

Bovendien hoef je niet heel de reis zelf bij elkaar sparen. Daarvoor dient de lening net. Daarom is een vakantielening ook een zeer flexibel product om jouw droomreis waar te maken.

 

Vakantieleningen zijn wettelijk geregeld

Als je een vakantielening afsluit, dan geniet je wettelijke bescherming. De wetgever heeft immers een uitgebreide regelgeving uitgewerkt om jou als consument te beschermen.

lenen vakantielening wat is dat lening op afbetaling eigen tempo reis vakantie betalen voordelig geld lenen

Zo heb je recht op een bedenktermijn van 14 dagen, ligt de rente vast en mogen er geen andere kosten aangerekend worden (buiten het Jaarlijks Kostenpercentage). Ook als je jouw betalingsverplichtingen niet nakomt, gelden er specifieke regels en procedures.

 

Vakantielening: vaste rentevoet

Je vakantielening heeft een vaste rentevoet. Dit betekent dat je vooraf weet hoeveel je per maand zult moeten terugbetalen en hoe lang. Dat maandelijks bedrag verandert niet tijdens de looptijd van het krediet. Geen onaangename verrassingen dus. Net zoals in deze twee voorbeelden van een vakantielening.

 

Simuleer jouw vakantielening

Wil je weten hoeveel een vakantielening jou zou kosten? Simuleer dan online jouw vakantielening.

 

Vragen over een vakantielening

Wil je graag nog enkele concrete vragen stellen aan een specialist in vakantieleningen? Maak dan nu een afspraak om jouw persoonlijke situatie te bespreken in één van onze kantoren.

Wacht niet om jouw droomreis te boeken. Start een simulatie.

Tips over leningen op afbetaling