Al onze leningen

Autolening berekenen

Is een autolening berekenen moeilijk?

Neen, het is een fluitje van een cent. Je hebt enkel het kredietbedrag en de looptijd van je lening nodig. Een autolening of autofinanciering is een eenvoudige kredietvorm. Je kan dan ook gemakkelijk jouw autolening berekenen.

Stap 1: Hoeveel wil je lenen?

Eerst en vooral moet je goed weten welk bedrag je wil lenen. Hou er rekening mee dat bij de aankoop van een auto ook bijkomende kosten horen, zoals een wettelijk verplichte verzekering (ook wel BA-verzekering genoemd), eventueel een omniumverzekering, autobelastingen …

Neem dus je tijd om te becijferen hoeveel geld je precies nodig hebt. Je wil immers niet geconfronteerd worden met onaangename verrassingen, bijvoorbeeld wanneer blijkt dat je eigenlijk te weinig geleend hebt. Via ons kan je tot 110% van de aankoopprijs lenen. Uiterst interessant dus!

Heb je nog vragen over een autolening berekenen, maak dan zeker een afspraak met een kredietspecialist.

 

Stap 2: hoe lang wil je lenen?

Eenmaal duidelijk is hoeveel geld je nodig hebt, moet je beslissen op welke termijn je het ontleende bedrag wil terugbetalen.

lenen autolening berekenen goedkoopste autofinanciering nieuwe wagen of tweedehandswagen

Een kortere looptijd is interessant: je moet in totaal minder terugbetalen en hoeft geen schrik te hebben dat je op het einde van je autofinanciering je auto niet meer verkocht krijgt omdat die te oud is voor potentiële kopers. Een langere looptijd biedt je dan weer wat extra financieel comfort, omdat de maandelijkse aflossing lager ligt. Die afweging moet je dus maken.

Hoe dan ook raden we je aan om geen al te lange looptijd te kiezen. Stel dat je je auto na enkele jaren total loss rijdt en geen omniumverzekering had? Dan moet je nog verder blijven betalen voor je autolening, terwijl je geen auto meer hebt …

 

Stap 3: simuleer je autolening

Met het te ontlenen bedrag en de termijn van je krediet heb je voldoende informatie om een simulatie te maken van je autolening. Wil je meteen weten hoeveel een autofinanciering jou kost? Simuleer dan hier jouw autolening.

 

Meer informatie over autoleningen

Worstel je nog met een aantal vragen rond autoleningen of autolening berekenen? Maak dan een afspraak met onze specialisten in één van onze kantoren. We beantwoorden met plezier al je vragen en zoeken naar de goedkoopste autofinanciering voor jouw nieuwe wagen of tweedehandswagen.

Wat zijn de voordelen van een autolening?

Met een autolening via Lenen.be kies je zelf het merk en het model voor je nieuwe auto.

Hoeveel kan je krijgen?

Voor je autolening zal de bank naar jouw inkomen kijken. Jij kan dan weer meer lenen dan de aankoopprijs.

Tips rond leningen op afbetaling