Al onze leningen

Je eerste auto kopen en een autolening aangaan

Geschreven door: Sven Van Santvliet

Je eerste auto kopen en een autolening aangaan. Waar moet je bij stilstaan? Tips and tricks.

je eerste auto kopen en autolening aangaan tips and tricks

Je eerste auto kopen en een autolening aangaan

Een eerste auto kopen en een autolening aangaan, waar moet je bij stilstaan?

Je staat op het punt om je eerste auto te kopen. Je denkt eraan om hiervoor een autolening te nemen. Waar moet je bij stilstaan?

 

Kies een auto die past binnen jouw budget

Je bent jong en kijkt enorm uit naar je eerste eigen auto. Het liefst zou je graag direct uitpakken met een prachtige auto met tal van opties, maar de prijs zal navenant zijn … Belangrijk is het betaalbaar blijft. Hou dus je budget in de gaten als je een eerste auto gaat kopen.

 

Nieuwe auto of tweedehandswagen

Is jouw budget niet zo groot om een nieuwe auto te kopen? Niet getreurd. Er zijn vele interessante tweedehandswagens op de markt.
Tegelijkertijd profiteer je bij een tweedehandswagen van hetzelfde voordelige tarief als bij een nieuwe wagen. Zolang de tweedehandswagen niet ouder is dan 3 jaar. Lees meer over “autolening tweedehandswagen“.

 

Wat met je eerste autolening?

Je beschikt niet over voldoende spaargeld om je eerste auto meteen volledig zelf te betalen. Waar moet je allemaal rekening mee houden?

Eerste auto kopen: voorschot betalen of niet?

Kan je een voorschot betalen aan de verkoper van de auto? Zo ja, dan is dat zeker te overwegen. Je moet dan nadien minder lenen en maandelijks dus minder terugbetalen. Kan je daarentegen geen voorschot betalen, dan hebben wij toch nog een oplossing. Via Lenen.be kan je alles lenen voor je auto.

Hoeveel verdien je?

Werk je al? Dan zal je wellicht een autolening kunnen krijgen. Werk je maar heb je nog geen vast contract? Dan zijn er ook nog mogelijkheden tot het bekomen van een autolening zonder vast contract.

Heb je nog geen werk? Dan is die kans een stuk kleiner. De kredietverstrekker wil immers de nodige zekerheid dat je de lening kunt terugbetalen, en zonder inkomsten is die zekerheid vrij klein. Een oplossing kan erin bestaan dat jouw ouders de aanvraag van de autolening ondertekenen als medekredietnemer.

 

Autolening aangaan is één, terugbetalen is twee

Een eerste auto kopen is best spannend. Temeer omdat je misschien ook een autolening zult aangaan en die ook correct moet terugbetalen.

Het is belangrijk dat je een autolening neemt die je kan terugbetalen. Hoeveel zou jij per maand willen betalen voor jouw autolening?

 

Simuleer daarom je autolening

Wil je alvast een idee hebben hoeveel je autolening jou zou kosten? Simuleer je autolening en voorkom verrassingen.

 

Hoe jouw autolening aanvragen?

Heb je beslist om ervoor te gaan? Een autolening aanvragen is eigenlijk heel simpel. Je kan dit online aanvragen of binnenlopen in één van onze kantoren en dan vul je de aanvraag samen in met onze medewerker.

 

Autoverzekering voor jongeren

Een autoverzekering zeker voor jongeren is niet goedkoop. Houd hier ook rekening mee als je jouw budget opmaakt. Je vergelijkt best verschillende verzekeringsvoorstellen tegenover elkaar. Zo kan jij vele euro’s besparen!

 

Vragen over een autolening voor jongeren?

Maak een afspraak met één van onze specialisten in jouw buurt. Hij beantwoordt al jouw vragen over autoleningen.