Al onze leningen

Vakantie boeken: wanneer is het beste moment?

Geschreven door: Sven Van Santvliet

Het tijdstip waarop je jouw vakantie boekt, kan een groot verschil maken qua kostprijs. Wij geven je concrete tips!

lenen vakantielening vakantie boeken wanneer beste moment

Vakantie boeken: wanneer is het beste moment?

Vakantie boeken: wanneer is het beste moment?

Het tijdstip waarop je jouw vakantie boekt, kan een groot verschil maken qua kostprijs. Afhankelijk van het type reis of accommodatie en de vraag of je gebonden bent aan een bepaalde periode of niet geven wij je concrete tips!

 

Geen schoolgaande kids? Boek dan last minute

Heb je geen schoolgaande kinderen, en lukt het met je werkgever, dan kan je doorheen het jaar kiezen wanneer je op reis vertrekt. Last minute boeken is dan ongetwijfeld het voordeligste. Touroperators of reisorganisaties reserveren heel wat hotelkamers en willen die reservaties uiteraard allemaal verkocht krijgen. Naarmate de deadline nadert, kan je dus zeker koopjes doen! Wil je een week all inclusive naar Spanje, Egypte of Griekenland in de lente of het najaar? Dan volstaat een budget van € 500 per persoon vaak al.

 

Gebonden aan schoolvakanties? Boek minstens een half jaar op voorhand

Een achttal maanden vooraf maken reisorganisaties hun aanbod bekend. Wil je in de zomer op vakantie gaan, dan boek je dus best rond de eindejaarsperiode (of zelfs iets daarvoor). Dan geniet je immers maximaal van vroegboekkortingen of andere voordelen (zoals gratis luchthavenvervoer). Vergelijken loont ook zeker de moeite, want vaak wordt hetzelfde hotel aangeboden door meerdere touroperators.

 

Een vakantiehuis huren? Vroeg boeken of last minute

Kies je voor een vakantiewoning, dan leg je dit best zo vroeg mogelijk vast of helemaal op het einde. Bekijk ook regelmatig de betrokken websites voor eventuele promoties.

 

Rondreis: het hele jaar door

Voor georganiseerde rondreizen liggen de prijzen vaak vast. Je kan dus het hele jaar door boeken, maar als je te lang wacht, loop je natuurlijk het risico dat de reis volgeboekt is …

 

Alleen vlucht boeken?

Meer en meer boeken reizigers hun vlucht en verblijf apart van elkaar. Hoe koop je de voordeligste vliegtickets?

Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen worden de promoties elke week op dinsdag gelanceerd. Dat is dan ook de beste dag om je vliegtickets te boeken. Ook woensdag en donderdag zijn nog interessant, maar naarmate het weekend nadert zullen veel promoties al weg zijn.

Vertrekken op vrijdag of tijdens het weekend is dan weer duurder, net als terugkeren op maandag of vrijdag. Een dag eerder vertrekken of een dag langer blijven, kan je een serieuze korting opleveren.

 

Vakantielening nodig?

Heb je jouw droomreis in gedachten? Denk dan eens na over een vakantielening. Je kan jouw vakantielening simuleren op Lenen.be, zodat je meteen al een duidelijk beeld hebt van de kostprijs.

 

Meer informatie over vakantieleningen

Heb je nog een bijkomende vragen over lenen voor je vakantie? Maak dan een afspraak met onze specialisten in één van onze kantoren.

Tags: